Witam !
Dziś jadąc sobie moim autem usłyszałem huk, z hukiem zaraz coś dziwnego stało się z autem jadąc wszystko jest ok, tylko ruszając jest dziwne stuknięcie i podczas zmiany biegów. Jak oprę się o silnik wpada do środka w kierunku chłodnic. Myślę że to łapy albo poduszki silnika tylko które ? i jak je wymienić ?
Pilnie potrzebuje odpowiedzi gdyż w poniedziałek jadę na wakacje :/
Przepraszam jeśli to zły dział ale pisałem w amoku
Łapy/poduszki tylko czego ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Łapy/poduszki tylko czego ? PILNE!!!!!
To znaczy buja się przód/tył? pachnie mi to poduszką skrzyni (lizakiem)
Tak Shmatan, masz rację łapa skrzyni biegów... Ale to co dziś zobaczyłem to mnie przeraziło, wchodząc pod auto od razu rzuciła mi się w oczy ta łapa tylko zaszokowało mnie to ,że śruba która trzyma łapę z skrzynią odkręciła się trochę była luźna aż ją ściąłem i pół gwintu zostało mi w środku dlatego ten huk...
Próbuje ciągle wykręcić tą śrubę ale jest ciężko. Choć znalazłem jedno miejsce trochę dalej gdzie można by było przykręcić tą łapę tylko trzeba by było wydłużyć jakąś blachą czy mogę tak zrobić ?
P.S.
wiem że to nie tu ale przy okazji kupię osłonę dolna silnika do Golfa IV 1.8
Próbuje ciągle wykręcić tą śrubę ale jest ciężko. Choć znalazłem jedno miejsce trochę dalej gdzie można by było przykręcić tą łapę tylko trzeba by było wydłużyć jakąś blachą czy mogę tak zrobić ?
P.S.
wiem że to nie tu ale przy okazji kupię osłonę dolna silnika do Golfa IV 1.8
Kupię :
Felgi stalowe 16 4x100
Felgi stalowe 16 4x100
Takie gwinty najłatwiej wykręcić wykrętakiem:
Co do kręcenia w innym miejscu, to jednak ten element przenosi trochę sił i jestem zdania że warto byłoby zrobić jak ori. Śrubę też możesz kupić ori, bo z tego co pamiętam to płaciłem za nią coś 2 czy 3zł.
Co do kręcenia w innym miejscu, to jednak ten element przenosi trochę sił i jestem zdania że warto byłoby zrobić jak ori. Śrubę też możesz kupić ori, bo z tego co pamiętam to płaciłem za nią coś 2 czy 3zł.
Dałem sobie radę. Niestety moje autko które tak pieściłem okazało się bublem... śruba od łapy była tak długa że przeszła przez mocowanie co mnie bardzo zdziwiło... po czym okazało się że ta śruba i kawałek gumy zalepiał dziurę w skrzyni.... auto muszę sprzedać z bólem serca...
Kupię :
Felgi stalowe 16 4x100
Felgi stalowe 16 4x100
micha14, skrzynię kupisz za max 1000 - skrzynia to nie problem
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5