drgania tylniego zawieszenia przy skręcie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam problem , podczas mocnego skrętu w prawo lub gdy go specjalnie sprowokuje do nagłego skrętu tylko w tą strone to czuje w aucie dyskomfort spowodowany jakimś dziwnym telepaniem koła wydaje mi się że lewego efekt taki jak by był wyszarpany bierznik i tak kołem jakoś telepało jakby chciało wyskoczyć . Zmieniłem tuleje belki , zamieniłem alusy przód z tyłem i nie pomogło . amory z tamtego roku a jak robiłem tuleje to zwróciwszy uwage na sprężyny - wydawały się ok . zawieszenie seryjne .
Luzów na tylnych łożyskach nie ma? podnieś samochód i spróbuj poszarpać kołem trzymając je na górze i na dole.
nie , tego nie sprawdzałem , nie wpadłem na to thx za rade , jutro to opatrze
luzów na łożysku nie ma a nadal mi chce jakby wyrwać koło albo jak by chciało zrzucić opone z felgi ;/
Sprawdź mocowanie amortyzatorów, sprężyny i amortyzatory przy podniesionym tyle.
Jedź na szarpak jak nic nie znajdziesz.
Jedź na szarpak jak nic nie znajdziesz.
JAK nie znajde to musze chyba sobie podjechać na szarpaki . Podniose tył i po koleji wszystko oblukam ale już ostatnio się temu przyglądłem i nic nie rzuciło się w oczy . nawet wyciągałem całąbelke i wymieniałem tuleje bo muślałem że są wybite , swoją drogą były zurzyte ale efekt pozostał nadal