Siemka. Szukam informacji na temat wspomagania w samochodach Golf 3 i Vento . Sam miałem oba modele w turbodieslu i w obu wspomaganie chodziło dość ciężko . Trzeba było mocniej docisnąć kierę żeby np. skręcić koła na postoju a i w czasie jazdy chodziła jakby trochę ciężko. Jeżdżę teraz Golfem 3 w benzynie 2.0 16V i kierownicà można kręcić jednym paluszkiem tak w czasie jazdy jak i na postoju. Czy są różnice w pompach lub maglownicach . Z czego szukać ?
Pozdrawiam Skoniecki
wspomaganie kierownicy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
wspomaganie kierownicy
Wedlug ETK-i dla 1.8 - 2.0 oraz diesel-i pompy byly takie same.
037145157DX (zlacze weza ssacego z gory na dol od czola piasty do pow. mocow.)
028148557D (przylacze weza ssacego skierowane poziomo do tylu)(od czola piasty do piasty pow. mocw.)
028148557DX (przylacze weza ssacego skierowane poziomo do tylu)(od czola piasty do piasty pow. mocw.)
037145157DX (zlacze weza ssacego z gory na dol od czola piasty do pow. mocow.)
028148557D (przylacze weza ssacego skierowane poziomo do tylu)(od czola piasty do piasty pow. mocw.)
028148557DX (przylacze weza ssacego skierowane poziomo do tylu)(od czola piasty do piasty pow. mocw.)
wspomaganie kierownicy
A czy jest może jakiś sprytny patent na zdiagnozowanie czy niedomaga pompa czy też przekładnia ?
PASSAT B5 FL 2.5V6 TDI 4MOTION DSLA143P970 HYBRYDA GTD
Re: wspomaganie kierownicy
Kiedy pompa wspomagania odmawia posłuszeństwa to słychać podczas działania
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
wspomaganie kierownicy
ja do mk3 td aaz wsadziłem od polo 6n2 ale pasuje również od mk4 tyle że koło pasowe trza przełożyć
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest
tylu idiotów
tylu idiotów