łożyska w kole
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
łożyska w kole
Podnosłem przednie lewe koło do góry i było słychac wycie, wymieniłem dzis łozysko(SNR) odpaliłem kołeczko na podnosniku i cicho chodzi, wiec przekonany i zadowolony ze sie udało wyjezdzam a tu dalej to samo wycie w aucie przy 60km/h juz;/. Mechanik twierdzi ze jeszcze tylne lewe do wymiany jest ech;/. Ciekawi mnie czy ten dzwiek nie dobiega z łożyska z skrzyni biegów. Opony odpadają
- vwarek
- Mistrz KieroVWnicy
- Auto: Bora
- Silnik: AQN
łożyska w kole
jaja se robisz..? na SNR-ach 350 tys zrobiłem do tej pory i cisza..romek-o pisze:kupuj łożyska lepszej firmy bo to co zamontowałeś to jakies g.....
The quieter you become, the more you are able to hear...
łożyska w kole
bardzo prosto sprawdzic czy to nie lozysko skrzyni biegow: rozpedz sie i daj na luz i sluchaj a jak dalej nie bd pewny to po prostu zgas silnik tylko nie zablokuj kierownicy
łożyska w kole
okazało sie przyczyna tylne łozysko w prawym kole, 35zł , a ja nie potrzebnie wymieniłem przednie, ech, człowiek uczy sie całe życie...
Re: łożyska w kole
Powiem tak, czy Febi czy SNR czy FAG a nawet SKF to tak samo produkcja w chinach. Sam mam zle doswiadczenie z SKFem i moj mechanik tez.
Z ciekawosci, zmeczony wydawaniem duzej $$ na "markowe" chinczyki kupilem raz Optimala a pozniej CX. Na CXie zrobilem 30 tys. i nadal cisza. Więc nie uważam tego za zły zakup. z mojego doświadczenia moge polecić.
Z ciekawosci, zmeczony wydawaniem duzej $$ na "markowe" chinczyki kupilem raz Optimala a pozniej CX. Na CXie zrobilem 30 tys. i nadal cisza. Więc nie uważam tego za zły zakup. z mojego doświadczenia moge polecić.
łożyska w kole
Panowie padły mi łożyska, prawdopodobnie przez dystanse. Planuję wymianę i zastanawiam się czy brać febi? Są w miarę przystępnej cenie.. Chodzi o łożyska tylne.
- 21Golfista21
- Gadatliwa bestia
łożyska w kole
to co to za mechanik, że nie pokręcił tylnym kołem. jak było w aucie słychać przy 60 na h to na bank jak ręką na podnośniku by zakręcił było by słychać chyba głuchy jakiś.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=351409 nowy nabytek
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
-
- Ma gadane
łożyska w kole
Jakie łożyska do Golfa IV?
FAG to wiem... a jakaś tańsza aczkolwiek dobra alternatywa? do czwórki już jest z piastą do tyłu to cena kosmos... Co polecacie?
Za wszystkie cztery to jak kupić używany silnik... parodia
FAG to wiem... a jakaś tańsza aczkolwiek dobra alternatywa? do czwórki już jest z piastą do tyłu to cena kosmos... Co polecacie?
Za wszystkie cztery to jak kupić używany silnik... parodia
łożyska w kole
Ma ktoś linka do jakiegoś rysunku, przekroju jak wygląda piasta w golf2 ? Muszę wymienić łożysko z przodu i nie lubię zaczynać jak nie wiem co rozkręcam.