luz na kierownicy - nowy magiel
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Panowie,
autko dostało zregenerowany magiel - firma z Łodzi regenerowała, do tego nowe drążki, nowe końcówki drążków, wszystkie tuleje zmienione na polibusze, nowe sworznie, poduszki amorów i łożyska mcphersonów..do auta wjechał gwint, a mimo wszystko na kierownicy mam zajeb*sty luz...strach jechać >100km/h bo czuję się jak woźnica na koniu z lejcami..hehe
Luz jest na wyłączonym silniku jak i na włączonym i jest taki sam w obu przypadkach, także ciśnienie hydraulicznego wspomaganie nie ma znaczenia. Kierownica lata strasznie luźno, tak jakby to był luz na samej kierownicy...jak byłem na geometrii to mechanik powiedział, żeby rozebrać kolumnę kierowniczą, bo na krzyżakach mogą być luzy..co Wy na to?
jak auto stoi i ma np skręcone koła i zaczyna się ruszać, to słychać jakby coś strzelało, tak jakby poduchy czy łożyska mcphersonów, ale one są nowe, coprawda nie zdążyły się ułożyć bo auto przejechało ok 60km.. może to te krzyżaki?
krzyżaki mogą zrobić taki luz na kierownicy??, bo cały zawias jest nówka i sztywny na lemforderze/trw i poligumkach.
autko dostało zregenerowany magiel - firma z Łodzi regenerowała, do tego nowe drążki, nowe końcówki drążków, wszystkie tuleje zmienione na polibusze, nowe sworznie, poduszki amorów i łożyska mcphersonów..do auta wjechał gwint, a mimo wszystko na kierownicy mam zajeb*sty luz...strach jechać >100km/h bo czuję się jak woźnica na koniu z lejcami..hehe
Luz jest na wyłączonym silniku jak i na włączonym i jest taki sam w obu przypadkach, także ciśnienie hydraulicznego wspomaganie nie ma znaczenia. Kierownica lata strasznie luźno, tak jakby to był luz na samej kierownicy...jak byłem na geometrii to mechanik powiedział, żeby rozebrać kolumnę kierowniczą, bo na krzyżakach mogą być luzy..co Wy na to?
jak auto stoi i ma np skręcone koła i zaczyna się ruszać, to słychać jakby coś strzelało, tak jakby poduchy czy łożyska mcphersonów, ale one są nowe, coprawda nie zdążyły się ułożyć bo auto przejechało ok 60km.. może to te krzyżaki?
krzyżaki mogą zrobić taki luz na kierownicy??, bo cały zawias jest nówka i sztywny na lemforderze/trw i poligumkach.
Mogą być i przeguby na kolumnie, jeśli to strzelanie słychać co pół obrotu kierownicy (często też się przycina) to masz pewniaka.
Tak, krzyżaki - kupujesz cały wałek, są na nim dwa krzyżaki, najlepiej weź swój na wzór, żeby dobrać wielowypusty.
Ok, dzięki a gdzie to mogę kupić? są takie rzeczy w hurtowniach, czy jedynie szrot albo ASO?
okazuje się, że wystarczy na przegubach cardana wymienić takie malutkie krzyżaczki, które dostępne są w sklepach.
jednak krzyżaki były w porządku, a luz i to strzelanie biorą się z źle przeprowadzonej regeneracji maglownicy..czeka mnie reklamacja itp... no chyba, że panowie pokręcą na maglu i skasują ten luz, ale póki co zamalowane są te punkty regulacyjne i żeby nie tracić gwarancji oddam to w ich ręce..
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Re: luz na kierownicy - nowy magiel
Kasowanie luzu przez regulację to mit. Nic to nie dahaps pisze:jednak krzyżaki były w porządku, a luz i to strzelanie biorą się z źle przeprowadzonej regeneracji maglownicy..czeka mnie reklamacja itp... no chyba, że panowie pokręcą na maglu i skasują ten luz, ale póki co zamalowane są te punkty regulacyjne i żeby nie tracić gwarancji oddam to w ich ręce..
auto dzisiaj trafiło do zakładu, gdzie regenerują magle, na wstępnych oględzinach mechanik stwierdził, że kierownica lata za lekko i słychać stuki w kabinie auta i obstawia górny krzyżak kolumny kierowniczej. Zobaczymy co wyjdzie w praniu, o efektach poinformuję
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
haps, użytkownik o takim stażu,powinien wiedzieć co to jest wyszukiwarka i korzystać z niejhaps pisze: Dołączył(a): 01 kwi 2007 17:11
http://www.google.pl/custom?domains=for ... cof=&hl=pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie piszemy także posta pod postem i zakładamy tematy w odpowiednich działach!
Pkt.2,4 i 9 reg. forum.
diagnoza - luz na rurce na sztycy między krzyżakami. Rurka w ruce, która się wysuwa. Jak wymienię ten element dam znać czy pomogło, aczkolwiek od 2osoób już wiem, że ten element często się zużywa w autach na płycie audi a3