Skrzypiące zawieszenie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Skrzypiące zawieszenie
Witam
Mam problem, szukałem odpowiedniego tematu na forum ale nie znalazłem.
Jak robi się ciepło to strasznie zaczyna mi skrzypieć zawieszenie, nawet przy drobnych nierównościach słychać piski.
Gdy pojawi się troszkę deszczu, objaw momentalnie znika.
Podpowiedzcie co może być przyczyną i czy wystarczy spryskanie zawieszenia smarem ?
Mam problem, szukałem odpowiedniego tematu na forum ale nie znalazłem.
Jak robi się ciepło to strasznie zaczyna mi skrzypieć zawieszenie, nawet przy drobnych nierównościach słychać piski.
Gdy pojawi się troszkę deszczu, objaw momentalnie znika.
Podpowiedzcie co może być przyczyną i czy wystarczy spryskanie zawieszenia smarem ?
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
Skrzypiące zawieszenie
coś jest nie halo widocznie jak jeździsz po mokrym to się smaruje i nie piszczy ,radze zajechac na szarpaki ,może czas na wymiane nie których elementów zawieszenia.
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
-
- Nowicjusz
Skrzypiące zawieszenie
Jak kupiłem auto, wymieniałem łożyska na na kolumnach, ale to był strasznie charakterystyczny odgłos podobny do pękniętej sprężyny. Autem byłem na szarpakach miesiąc temu i nie ma w zawieszeniu luzów, problem pisków pojawił się ok. maja.
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
Skrzypiące zawieszenie
z tyłu to czy z przodu słychać ?
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
-
- Nowicjusz
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
Skrzypiące zawieszenie
może ci wieszak tłumika poszedł i o coś ociera
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Skrzypiące zawieszenie
U mnie tak zachowywał się sworzeń wahacza...gdybać można długo.
Jeśli dźwięki występują nawet przy ręcznym bujaniu auta, to weź WD40 i psikaj każdy element po kolei...psikasz jeden element, sprawdzasz czy dźwięk zniknął...i tak do skutku.
Jeśli dźwięki występują nawet przy ręcznym bujaniu auta, to weź WD40 i psikaj każdy element po kolei...psikasz jeden element, sprawdzasz czy dźwięk zniknął...i tak do skutku.
pewnie zakończy się na wymianie wadliwego elementu...jacektychy pisze:czy wystarczy spryskanie zawieszenia smarem ?
-
- Nowicjusz
Skrzypiące zawieszenie
Ok - dzięki za podpowiedzi, jak ustalę co to było - na pewno podzielę się wiedzą.
Skrzypiące zawieszenie
Bardzo prawdopodobne, że będą to gumy na stabilizatorze. Z tego co słyszałem jest to dość częsty objaw, niekiedy nawet po wymianie na nowe słabej jakości słychać piski.
Jeśli byś wymieniał te gumy to poszukaj takich, gdzie w środku jest pasek z jakiegoś materiału (http://motoplatforma.com/galerie/g/guma ... r_2250.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;), wtedy nie powinno piszczeć po wymianie.
Jeśli byś wymieniał te gumy to poszukaj takich, gdzie w środku jest pasek z jakiegoś materiału (http://motoplatforma.com/galerie/g/guma ... r_2250.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;), wtedy nie powinno piszczeć po wymianie.
Skrzypiące zawieszenie
Kupilem w aso i skrzypia jak goraco ://
1.9 TDI - 90 KM - ALH POWER !!
"KAŻDY CHŁOPOK Z POLSKIEJ WSI JEŹDZI GOLFEM W TDI"
"KAŻDY CHŁOPOK Z POLSKIEJ WSI JEŹDZI GOLFEM W TDI"
- kamilos_92
- Nowicjusz
Skrzypiące zawieszenie
Witam
Temat przerabiałem w audi a3 8l. Są tu gumy stabilizatora, i wymiana gum nic nie daje ponieważ stabilizator też się wyciera i powstaje minimalna szpara gdzie dostaje się woda i likwiduje piski jak woda odparuje robi się sucho i piszczy. Ja problem rozwiązałem mało profesjonalnie ale dało efekt, sam stabilizator w miejscu gdzie przychodzi guma owinąłem taśmą izolacyjną troszkę smaru i spokój był przez ponad 30 tys. teraz kupiłem nowe gumy bez taśmy izolacyjnej tylko z kawałkiem cienkiej warstwy gumy, razem z małą ilością smaru, puki co 1000km i nic nie słychać.
Temat przerabiałem w audi a3 8l. Są tu gumy stabilizatora, i wymiana gum nic nie daje ponieważ stabilizator też się wyciera i powstaje minimalna szpara gdzie dostaje się woda i likwiduje piski jak woda odparuje robi się sucho i piszczy. Ja problem rozwiązałem mało profesjonalnie ale dało efekt, sam stabilizator w miejscu gdzie przychodzi guma owinąłem taśmą izolacyjną troszkę smaru i spokój był przez ponad 30 tys. teraz kupiłem nowe gumy bez taśmy izolacyjnej tylko z kawałkiem cienkiej warstwy gumy, razem z małą ilością smaru, puki co 1000km i nic nie słychać.
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Skrzypiące zawieszenie
Ja kupiłem gumy w ASO i spokojnie zrobiłem na nich już 40 tys i nic nie słychać. Takie gumy nie są drogie a zdecydowanie lepsze od tych ze sklepu z jakimiś parcianymi wkładami w środku albo bez niczego.
Zawsze można pojechać SZYBKO.
Nie zawsze można dojechać SZYBCIEJ!!
Nie zawsze można dojechać SZYBCIEJ!!