Dziwne huczenie z tyłu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwne huczenie z tyłu
Witam, może wy mi pomożecie . Posiadam golfa 4 z silnikiem diesla 1.9. Przy prędkości między 50km/h a 100km/h z tyłu samochodu podczas jazdy coś huczy/buczy ciężko określić ten dźwięk . Dźwięk ustaje gdy dotykam pedału hamulca. Wiecie może co to może być? Z góry dzięki
Dziwne huczenie z tyłu
łożysko piasty - pytanie - lewe czy prawe - podnosisz tył i szarpiesz za koło - jedno z nich wg mnie będzie miało wyczuwalny luz skoro można wykosić dźwięk hamulcemkonkus16 pisze: Dźwięk ustaje gdy dotykam pedału hamulca. Wiecie może co to może być?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Dziwne huczenie z tyłu
konkus16 pisze:Zdecydowanie jest to prawe tylne koło.
jeśli nie poszarpiesz jak pisze greg to nie gdybaj, czasami dzwięk łożyska róznie słychać wydaje sie że parwe a jest lewe , lepiej sprawdzić niz robic od razu ta strone bo moze okazać sie ze to jednak lewa
Live to Ride .... Ride to Live !
Dziwne huczenie z tyłu
Przejedź się z kimś z tyłu i on lepiej to usłyszy. Ale najpierw sprawdź czy jak zaciągając podczas jazdy powoli ręczny hałas nie ustaje. Wtedy będzie znaczyło to, że coś z hamulcem jest. Może linka za ciasna, może coś się zapiekło. Jak nie to może łożysko. Jeszcze kiedyś mi tak szumiała osłona tarczy. Musiałem ją lekko odgiąć.
Dziwne huczenie z tyłu
Okazało się że to wyząbkowane opony wymieniłem opony i wszystko git . Dziękuję za porady