Witajcie,
Stoję przed dylematem wymiany amortyzatora z tyłu.
Parę dni temu podczas jazdy coś zaczęło głośno telepać w tylnym prawym kole, po wizycie na stacji diagnostycznej (drugiej w tym samym tygodniu bo 5 stycznia robiłem przegląd=) ) diagnosta stwierdził pęknięty trzpień amortyzatora tył w prawym kole, jego zdaniem przymroziło go podczas ostatnich Podlaskich mrozów i pękł, dodał, że do lewej strony nie ma do czego się przyczepić, jednak zalecił wymianę z dwóch stron ze względu na gwarancje.
Muszę w miarę szybko to wymienić a wiadomo jak to jest z niespodziewanymi wydatkami, dlatego szukam oszczędności.
pytanie jak w temacie, czy muszę wymienić oba amortyzatory czy jak wymienię jeden to nic się nie stanie? Argument diagnosty to to że jest gwarancja jednak ja i tak będę wymieniał to sam w garażu więc gwarancja mnie nie dotyczy.
Dodam, że amorek lewy wygląda dobrze, podczas badania parę dni wcześniej diagnosta nie miał zastrzeżeń do całego zawieszenia, odbój i osłona są w lepszym stanie jak w uszkodzonym amorku, więc przypuszczam że już poprzedni właściciel wymieniał tylko z jednej lewej strony.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Czy amortyzatory trzeba wymieniać parami TYŁ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VWGolf.pl Killer
ma rację ,kupując jeden nie masz gwarancji,dodatkowo nie masz pewności jak długo pożyje ten drugi...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Wszystkie elementy zawieszenia powinno wymieniać się parami. To przecież decyduje o naszym bezpieczeństwie.
Lepiej kupić tańsze ale dwa i bedą lepiej pracować niz jeden stary drugi nowy
Re: Czy amortyzatory trzeba wymieniać parami TYŁ?
właśnie miałem napisać, żebyś wziął również nowe odboje i osłonynesill pisze:Kupiłem komplet na tył z odbojami i osłonami
będzie pro
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam GTI R i inne mocne sztuki ;)
2016 AUDI RS6 EXHAUST SOUND
2016 AUDI RS6 EXHAUST SOUND