Ściąganie w prawo, zbieżność ok. Śląsk
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Ściąganie w prawo, zbieżność ok. Śląsk
Kąt wyprzedzenia sworznia zwrotnicy z lewej str lekko poza zakresem, ale to nie powinno mieć wpływu na ściąganie. Na wydruku wygląda że jest wszystko ok i nie powinno ściągać.
ALH + 205 + CHIP 140KM/318Nm
- daniel.wwe
- TDI PoweR
Sprawdź gdzieś na równej drodze czy ściąga, bo jak wiadomo większość dróg jest pochylona w str pobocza i też auto będzie trochę uciekało. Ewentualnie gdzieś na pustej drodze przejdź się środkiem drogi i sprawdź czy ściąga, czy kiera jest w poziomie. Przydałoby się jeszcze zamienić koła przód-tył czy lewe-prawe jak nie są kierunkowe i wtedy zobaczyć.
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców”
marcin7x5, jak ustawiali zbieżność to zakładali te ustrojstwa na 4 koła więc chyba tył też został sprawdzony, na wydruku widać że z tyłu wszystko jest w normie.
deskjet, no właśnie niby wszystko ok a coś nie gra.
daniel.wwe, dzisiaj przejadę się tak jak piszesz i zobaczymy
deskjet, no właśnie niby wszystko ok a coś nie gra.
daniel.wwe, dzisiaj przejadę się tak jak piszesz i zobaczymy
ALH + 216 + turbo ARL + FMIC + soft -> 162,5KM/344,2Nm
Może wina opon... Ja dzisiaj sprawdzałem u siebie i na niektorych nawierzchniach też lekko ucieka w prawo
ALH + 205 + CHIP 140KM/318Nm
Sprawdziłem. Pojechałem za miasto wyjechałem na środek drogi, puściłem kiere i auto jechało prosto. Kilka razy tak przejechałem i było ok ale mimo że nie ściągał to kierownica nie była w poziomie tylko troche przekrzywiona w lewo. Czyli co zbieżność jest ok? Jechać do nich niech tylko poprawią ustawienia kiery?
ALH + 216 + turbo ARL + FMIC + soft -> 162,5KM/344,2Nm
- daniel.wwe
- TDI PoweR
Ja bym pojechał niech poprawiają. Między innymi płaciłeś też za to żeby kiera była prosto.
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców”