Witam, od jakiegoś czasy borykam się ze stukaniem dochodzącym z przodu samochodu oraz lekkimi wibracjami. Stukanie podczas przyśpieszania od jakiejś prędkości narasta i czasami ustaje przy jeździe ze stałą prędkością a czasami nie, a gdy hamuje stukanie ze spadkiem prędkości maleje. Byłem u mechanika i ten stwierdził że przeguby są ok ale zauważył że wahacze mają już luzy i że prawa półoś bije o sanki bo są ślady. Stwierdził że te puknie to właśnie bijąca półoś z powodu luzów na wahaczach. Mechanik zregenerował wiec obydwa wahacze, przejrzał półosie i ustawił geometrie i sprawdził poziom oleju w skrzyni. Gdy odebrałem samochód cztery dni temu wszystko było ok. Dzisiaj pukanie i lekkie wibracje powróciły...
Co może być tego przyczyną?
Polo 6N 99r 1,4 8V
Polo 6N stukanie podczas jazdy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
-
- VWGolf.pl Killer
-
- Mały gagatek
-
- VWGolf.pl Killer
Polo 6N stukanie podczas jazdy
podnieś koło w górę wejść w kanał i kręcić kołem i patrzeć co się dzieje czy półoś banan bije czy lata przy którymś przegubie ewentualnie zdjąć koło jak nie masz kanału i wkręcić szpilkę w piastę i kręcić kluczem
-
- Mały gagatek