Pojedyńczy głośny stuk z lewej strony z przodu

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

konkoz
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: konkoz » wt lis 15, 2016 19:46

Witam wszystkich
Przejrzałem całe forum i nie dopasowałem tematu który znajduje się w moim aucie. Posiadam VW Borę 1.6 AKL. Z lewej strony z przodu podczas powolnego ruszania(lub cofania z parkingu) słuchać głośny pojedynczy głuchy stuk. Zdarza się to tylko na max skręconych kołach w prawo. Byłem na 2 stacjach diagnostycznych. W jednej powiedzieli iż wszystko jest ok. W następnej diagnosta znalazł luz końcówki drążka kierowniczego z prawej strony. Wymieniłem ja wczoraj ale stuki nie ustały. Maglownica podobno jest ok. Sprężyny całe wymieniane około 10 tyś kilometrów temu. W pozostałych częściach zawieszenia mechanik który wymieniał mi końcówkę drążka kierowniczego powiedział, że nie ma luzów. Prosiłbym was o diagnozę problemu. Z góry dziękuje.

Awatar użytkownika
marcin7x5
_
_

Post autor: marcin7x5 » wt lis 15, 2016 21:16

Sprawdź czy aby nie puka ci skrzynia biegów o osłonę boczną. Obejrzyj też poduchę silnika/skrzyni obok akumulatora.

mariusz33
Forum Master
Forum Master

Post autor: mariusz33 » śr lis 16, 2016 19:04

Może sprężyna przeskakuje.

Mariusz

konkoz
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: konkoz » śr lis 16, 2016 20:45

Poduszki były sprawdzane przez mechanika stwierdził że są w dobrym stanie. Czy da sie sprawdzić czy skrzynia stuka o osłonę bez kanału?Jak sprawdzić czy sprężyna przeskakuję?

Awatar użytkownika
marcin7x5
_
_

Post autor: marcin7x5 » śr lis 16, 2016 20:53

Skręcaj kołami i *#cenzura#*. Co do skrzyni to pomiędzy nią a osłoną jak wkręcisz koła musi dać się wsunąć dłoń.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”