numer vin w skladaku?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
numer vin w skladaku?
witam mam mk2 składaka i mam tabliczkę znamionowa na którym jest vin ale na podwoziu numer nie jest wybity i nie mogę zrobić przeglądu czy składaki miały wybijane numery vin?
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
numer vin w skladaku?
Jeżeli diagnosta nie będzie w stanie odnaleźć nr to musisz wystąpić o nabicie nowych nr.
numer vin w skladaku?
Nie jest to takie proste. Wystąpienie o nadanie nowych nr nadwozia musi być uzasadnione. Takim uzasadnieniem byłoby skorodowane pole numerowe i związany z tym brak możliwości odczytu. Całkowity brak nr nadwozia może świadczyć jedynie o nieudolnym przeszczepie budy z innego auta i zeszlifowaniu pola numerowego. To zaś jest przestępstwem, co skutkuje brakiem mozliwości zalegalizowania i dopuszczenia do ruchu takiego pojazdu.marcin7x5 pisze:Jeżeli diagnosta nie będzie w stanie odnaleźć nr to musisz wystąpić o nabicie nowych nr.
specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych
numer vin w skladaku?
Pytanie tylko czy ten składak ma tabliczkę oryginalną czy może już dorabianą w momencie rejestracji auta w Polsce.
-
- Nowicjusz
numer vin w skladaku?
tabliczka jest na nity przymocowana a w miejscu ori numeru nie ma nawet śladu o probie szlifowania wiec nie wiem o co kaman ??
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
numer vin w skladaku?
A moze ktos zaszpachlowal numery?. Trzeba by sprobowac poskrobac srubokretem w miejscu gdzie powinny byc numery. Jezeli rzeczywiscie ktos cos takiego zrobil to niestety ale jest duza szansa ze auto x lat temu zostalo "kupione" bez wiedzy owczesnego wlasciciela.
-
- Nowicjusz
numer vin w skladaku?
Ale ta tabliczka jest oryginalna czy też wyrobiona jako tabliczka zastępcza? Poszukaj w bazie Cepik po nr nadwozia.