Hej Panowie szybkie pytanie odnosnie prawidłowego montażu amortyzatorów w golfie 5 bluemotion . Auto mam od 2 miesięcy na razie jestem w trakcie szukania kolejnych awarii i znalazłem ( zauważyłem ) jakby nie dociśnięte amortyzatory do zwrotnicy . Z obu stron wygląda tak samo . Ale nie mam pewności czy nie powinien dostać do samego końca tego przetoczenia w zwrotnocy . Możecie coś podpowiedzieć ?
Dodałem drugi wątek żeby nie zakładać tematu od nowa . Wymienilem w golfie łożysko ponieważ podczas jazdy słyszałem bardzo głośne szumy ( po trasie 400km dzień dźwięk powstał ) natomiast stwierdziłem po odgłosach że jest to prawe przednie łożysko . Zakupiłem droższe snr i wymieniłem . Natomiast dźwięk uszkodzonego łożyska został. Wydobywa się z prawego przodu . Spotkaliście się może z uszkodzonymi łożyskami skrzyni biegów ? Np dyferencjału ? Albo nie wiem uszkodzona półoś może dawać takie objawy ? Przy 100km/h słychać jednolity dźwięk łożyska im szybciej tym te dźwięki się zmieniają . Trochę lipa bo na łożysko ponad 200 zł wyłożyłem a to nie jego wina . Dodam że podczas skręcania lewo prawo przy tych 100 na godzinę ( nazwijmy to wchodzenie w zakręt ) dzień się albo uspokaja przy skręcie w lewo albo nasila przy skręcie w prawo ( objaw 100% łożyska koła ) ale to nie to . Chyba że od tyłu niesie ... Już sam nie wiem
[mk5] Montaż amortyzatora przód w zwrotnicy i szumy piasty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk5] Montaż amortyzatora przód w zwrotnicy i szumy piasty
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony ndz paź 10, 2021 19:23 przez mmagikk, łącznie zmieniany 1 raz.
[mk5] Re: Montaż amortyzatora przód w zwrotnicy
tsk ma byc. jest okej.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to