Konserwacja podwozia po kompletnym oczyszczeniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
a moze w moim temacie by ktos sie wypowiedzial!!!!??
Ale przecież ogniowo nie będziesz cynkował budy bo faworka wyciągniesz. Tylko galwanicznie. Nie sądzę jednak aby ktoś w Polsce cynkował galwanicznie całe budy samochodowe. Ktoś tam napyleniowo robi ale nie wiem jak to się ma do trwałości.HBArt pisze:Z drugiej strony zastanawiałem się przez chwilę czy nie ocynkować całej karoserii ale koszty dość wysokie i bałem się że może karoserie powyginać z temperatury....
Gdzieś w UK galwanicznie ocynkowują nadwozia ale to droga zabawa.
Hehe mętlik w głowie z tą konserwacją podwozia. jhosef właśnie wiem że przy ogniowym to raczej by z auta nic nie zostało. Galwanicznie nie kojarzę żeby ktoś robił takie rzeczy, myślałem jeszcze o metalizacji natryskowej ale to też droga sprawa, efekt średni no i problem taki że z malowaniem jest kłopot bo trzeba dawać specjalną farbę zaraz po. Myślę że nie ma sensu się bawić w coś takiego u nas. Temat cynkowania odpadł zaraz na wejściu,.
Pytanie co z konserwacją? Ha dziś wpadłem na pomysł, obok magazynu firmy w której pracuje jakiś gość wynajął garaże, zajmuje się remontami Porsche, i tylko tą marką. Dziś przywiózł budę 911 z lat 70. Jutro jak znajdę chwilę zaglądnę do niego i podpytam czym on takie rzeczy robi.
Pytanie co z konserwacją? Ha dziś wpadłem na pomysł, obok magazynu firmy w której pracuje jakiś gość wynajął garaże, zajmuje się remontami Porsche, i tylko tą marką. Dziś przywiózł budę 911 z lat 70. Jutro jak znajdę chwilę zaglądnę do niego i podpytam czym on takie rzeczy robi.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
kiedyś zgłębiałem temat, bo chciałem u siebie zrobić tak jak w fabryce i znalazłem wszystko tutaj
http://www.vwgroup-paintandbody.co.uk/e ... tfaden.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.vwgroup-paintandbody.co.uk/e ... tfaden.htm" onclick="window.open(this.href);return false;