Sprężyna korektora siły hamowania

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Gratak
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Gratak » wt paź 26, 2010 12:53

Witam wszystkich, jakiś czas temu doszło do kolizji (inny samochód wjechał mi w tył). W wyniku zderzenia uszkodzony został korektor siły hamowania. Mechanik zalecił wymianę. Korektor znalazłem bez problemu, jednak nigdzie nie mogę znaleźć sprężyny, która jest przy nim zamocowana.

Czy ktoś z was wie jaka to ma być sprężyna? Być może źle pytam w sklepach, jaka jest jej prawidłowa nazwa?

Może istnieje jakiś zamiennik...

Proszę o pomoc bo jestem w kropce.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt paź 26, 2010 14:40

Nie znajdziesz takiej sprężyny w sklepie, chyba że w ASO i pewnie razem z korektorem który jest bardzo drogi. Więc czeka cie szukanie po allegro lub po szrotach.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Gratak
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Sprężyna korektora siły hamowania

Post autor: Gratak » śr paź 27, 2010 08:23

Allegro już przepatrzyłem i niestety nie ma.. zostają szroty.. a miałem nadzieję tego uniknąć. Dzięki za odpowiedź.

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Post autor: jhosef » śr paź 27, 2010 11:10

Ja miałem taką sprężynę. Wymieniałem korektor i zostawiłem starą (z nowym nie było ale miałem od używaka). Jeśli nie znajdziesz to weekendu to odezwij się do mnie na PW. Będę w domu to jej poszukam.

Co do wymiany korektora - nie wiem czy udało Ci się go odkręcić. Ja mój musiałem obciąć. Przy okazji przewody zaczęły puszczać więc poszedł komplet nowych na tył.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”