Przerdzewiała dziura przy progu. Co zrobić?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam! Od paru tygodni jestem posiadaczem Golfa i chciałbym przed zimą (w miarę możliwości) usunąć większość usterek. Zauważyłem dziurę na ok 5-6 cm tuż za prawym progiem. Wydaje mi się, że w miejscu łączenia progu z podłogą (naturalnie mogę się mylić). od góry wszystko jest ok, od spodu widać jak na zdjęciach. Poradźcie czy mogę zdziałać coś samemu, czy czeka mnie wizyta na warsztacie i wymiana części, lub całego progu? Chciałbym przynajmniej na zimę jakoś to zabezpieczyć, mam trochę wolnego czasu do południa i zapał, także będę wdzięczny za wszelkie rady! reszta progu i podłogi z zewnątrz wygląda dobrze. pozdrawiam!:)
ahhh te golfy III. Na moje oko nie wyglada to ciekawie i wiąze sie z wymiana progu bo tutaj rdza mocno bo kocha. Zawsze mozna wyczyścić i zaspawać ale to nie bedzie rozwiązanie bo caly próg trzyma sie marnie z tego co widze, no chyba że zle widze..
Patrząc na zdjęcia dobrze to nie wygląda. Raczej wymiana progów.
To co widać to tylko część. Pytanie czego nie widać.
Odwiedź jakiegoś blacharza i poproś o wycenę.
To co widać to tylko część. Pytanie czego nie widać.
Odwiedź jakiegoś blacharza i poproś o wycenę.
ja niedawno to robiłem w swoim,ale nie wymieniałem całych progów.W robocie porobiłem sobie kątowniczki z 1mm blachy i pospawałem migomatem z boku tego nie widac,przy okazji zakonserwowalem cały spód
tobi
a możecie mi podpowiedzieć jaka cena będzie racjonalna za tego typu robocizne??
Nie wiem czy cena racjonalna ale mi w zeszłym tygodniu blacharz za wspawanie progów i reperaturek błotników (obie strony) wziął 300 zł (bez malowania). Ja kupiłem oba progi i te reperaturki. W sumie wyszło 500zł do tego trzeba doliczy malowanie, które wykonam sam
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Blacharz , nie masz kasy wyczyść zabiteksuj i pianka montażowa i jeszcze raz bitex
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;