abs
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
abs
cos mnie zaskoczyło zaswiecila mi kontrolka abs lecz po zdieciu kola czujnik jest na swoim miejscu lecz jest jeszcze jeden kabel urwany (cienki przewód, dwu-zylowu z plastikowa koncówka )lecz niemam pojecia gdzie on sie znajdował i co to tak naprawde jest przeciez czujnik jest na swoim miejscu i jest cały jak ktos sie z tym spotkał kiedys to ratunku:)
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
abs
ten drugi kabel może być od klocków hamulcowych (przy cienkich klockach wtedy zapala się lampka na desce.) To ,że czujnik abs jest na swoim miejscu nie oznacza,że jest sprawny. masz 4 czujniki po jednym na koło więc najlepiej podepnij auto pod komputer i wyjdzie gdzie go boli
Re: abs
Komputer nie zawsze powie Ci prawde. U mnie kiedyś przesuneła sie tylko blaszka z czujnikiem tak ze nie stykało a komputer pokazywał od razu ze czujnik popsuty i mechanicy od razu chcieli wymieniać czujnik. Na chłopski rozum sam doszedłem co było grane, błąd zniknał sam z siebie nie było trzeba podpinać pod kompa. Takze na poczatek polecam zacząc od pierdołek ..Steryd126 pisze:ten drugi kabel może być od klocków hamulcowych (przy cienkich klockach wtedy zapala się lampka na desce.) To ,że czujnik abs jest na swoim miejscu nie oznacza,że jest sprawny. masz 4 czujniki po jednym na koło więc najlepiej podepnij auto pod komputer i wyjdzie gdzie go boli