Osłona tłumika

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

bebus17
Nowicjusz
Nowicjusz

Osłona tłumika

Post autor: bebus17 » ndz gru 26, 2010 23:16

Witam mam pytanie mocował ktoś może osłonę tłumika po wcześniejszym zerwaniu, chodzi mi o to jak zamontować osłonę skoro śruby były mocowane gdzieś od góry( wie może ktoś gdzie ich szukać) a zostały wyrwane? Odkręciłem 2 z tych 4 śrub bo osłona została powyginana po wycieczce brata;/ i był hałas jakby tłumik był wielka dziura... ale nie wiem czy te śruby są one pod materiałem pod nogami czy jeszcze inny jest sposób ich mocowania :(
Z góry dziękuje za odpowiedz :) jakby ktoś nie wiedział o co chodzi to daje zdjęcie chodzi o to u dołu --> Obrazek

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Osłona tłumika

Post autor: prezesik25 » pn gru 27, 2010 01:03

Ta długa poprzeczka jest w poprzek auta i mocowana jest w tylnej części koryta gdzie pasażer z tyłu trzyma nogi (nie wiem jak to inaczej opisać) - ja tą osłonę też zgubiłem (wytrwały się śruby z podłogi) i jej już nie zakładałem.
Ta druga krótka mocowana jest na szpilkach i przykręcana czterema nakrętkami na klucz 17.

Poświęciłem się i narysowałem to w paincie gdzie się powinny znajdować poszczególne osłony:

Obrazek

Obrazek
Obrazek

bebus17
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Osłona tłumika

Post autor: bebus17 » pn gru 27, 2010 10:24

Aha no właśnie o Tą krótką chodziło nie wiem jakby ją zamocować bo chyba lepiej ją mieć na wszelki wypadek... bo że 17 to wiem :) bo odklęciem ale własnie mocowane te szpile są od góry i nie wiem gdzie wsadzić trzeba nowe to znaczy co rozbroić żeby się do nich dostać

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Osłona tłumika

Post autor: prezesik25 » pn gru 27, 2010 12:33

Możesz zdjąć dywanik i od dołu wiercić otwór, wtedy od góry wkładasz śrubkę i powinno grać. Możesz też tą osłonkę przymocować na wkręty od dołu.

Obrazek
Obrazek

bebus17
Nowicjusz
Nowicjusz

Osłona tłumika

Post autor: bebus17 » śr gru 29, 2010 12:10

Dobra dzięki za pomoc :) będę coś kombinował ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”