Problem ! Zamki w drzwiach i centralny.

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
dareh
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: dareh » czw sty 06, 2011 16:48

Witam! Mam problem z zamkami w drzwiach MK3 5d. Szukałem na forum ale nie znalazłem takich objawów jak moje. Więc tak: Centralny z pilota nie działa- mrugną kierunkowskazy ale rygle w drzwiach stoją w miejscu. Próbując kluczykiem drzwi od kierowcy też nic, kluczyk wychyla się w prawo i w lewo ale nie słychać centralnego. Natomiast wkładając klucz od strony pasażera otwierają się tylko one, a pozostałe rygle ani drgną. Jak pociągnę od wewnątrz za rygiel w drzwiach od strony kierowcy, otwierają się wszystkie drzwi, a jak go wcisnę to też zamykają się wszystkie cztery. Teraz jest zima i mróz więc, ciężko pod blokiem brać się za zdejmowanie tapicerki z drzwi ( wprawę w tym mam , ale ta pogoda !!!!!). Poczekam aż się ociepli, więc do tego czasu proszę o jakieś sugestie. W ostateczności pojadę do mechanika.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
dareh
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: dareh » czw sty 06, 2011 18:25

Przepraszam - pomyłkowo wpisałem to do tego działu !!!!

woli84
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: woli84 » czw sty 06, 2011 23:34

Na samym początku sprawdź kable w drzwiach od strony kierowcy jeżeli są wszystkie okej to Ci zwyczajnie przymarzło .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”