Witam
W związku z moim problemem dotyczącym latająca kierownicą...Kierownica ma straszne drgania góra dół na luzie. Jak wrzucę bieg to przestaje. Jak dodam gazu na luzie to przestaje. Remontowałem silnik i okazało się, że korbowód był krzywy a wał korbowy prosty. Tak twierdził mechanik. Zastanawiałem się nad tym, że wyosiowany wał mógłby powodować takie wibracje, ale przejechałem już od remontu 30 tyś i silnik dalej chodzi. Pewnie by umarł od takiej krzywizny.
Wyczytałem, że to może rozwalone są łożyska kolumny kierowniczej. I w zawiązku z tym chcę wymienić całą kolumnę bo nie wiem czy opłaca się robić łożyska.
Jeśli podjął bym się wymiany to czy można zamienić kolumnę z regulacją wysokości jaką posiadam na tą bez regulacji? wolę bez regulacji bo może ona też jakoś wpływa na większe drgania?
Poradźcie coś
Dzięki
Zmiana kolumny kierowniczej
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- tomek mk2 BDE
- sex cylinder
mozna zamienic, pasuje bez problemu inna jest tylko plastikowa obudowa za kierownica ktora zakrywa przelaczniki kierunkw i wycieraczek
- tomek mk2 BDE
- sex cylinder
- Marcin TDI
- -Diesel Power-
- Kontakt:
kiedyś pytałem w motoryzacyjnym o kolumnę kierownicy i pani powiedziała że nie ma nowych i jedynie na szrocie mogę kupić. ale jak jest w realu to nie wiem.
różnicy napewno nie ma między dieslem a benzyną. a i jeszcze jedno mi jak tak drgała kierownica to okazało się że przy końcu kolumny jest taki zaczep i i jest zaczepiony nad pedałami. wystarczyło trochę kolumnę wysunąć i drgania ustały
różnicy napewno nie ma między dieslem a benzyną. a i jeszcze jedno mi jak tak drgała kierownica to okazało się że przy końcu kolumny jest taki zaczep i i jest zaczepiony nad pedałami. wystarczyło trochę kolumnę wysunąć i drgania ustały
MK4 Variant viewtopic.php?f=89&t=562077" onclick="window.open(this.href);return false;
- Velthar
- Użytkownik
- Kontakt:
Jutro jadę do mechanika zostawiam mu auto na weekend i powiem mu wszystkie propozycje