Wszystko sprawne kierownica ucieka w jedną a auto w drugą.

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
ggregorii
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: ggregorii » ndz kwie 10, 2011 12:25

Witam mam taki problem od kiedy kupiłem autko i zawsze jest tak samo. Po wymianie poduszek na amorach i ustawienie zbieżności kierownica jest mniej więcej prosto. Pojeżdżę trochę wpadnę w parę dołków i się zaczyna kierownica ucieka w prawo czasem wróci na prosto aż w końcu znowu ucieknie dość mocno i autko zaczyna uciekać w lewo ale to chyba z tego bo kierownica podczas jazdy na wprost powinna się sama prostować. I tak zmienię gumy ustawie zbieżność i jest na chwile dobrze a później znowu to samo. Sprawdzałem wszystko nie ma luzów choć na kierownicy czuć delikatny. Patrzyłem czy maglownica nic jednak nie stwierdzono. Opon nie ścina nic się nie dzieje. Co więc to jest??? amorki nowe.

Niech Golf bedzie z Tobą :)
Posiadam kabelek + VAG w razie czego pomogę. Pisać !!!!
Specjalista w 1.6 SR - AKL- :)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz kwie 10, 2011 15:13

Na pewno wszystko nie jest sprawne. Jakie gumy zmieniłeś, trzeba patrzeć na gumy wahaczy, jeszcze raz końcówki drążków, sworznie, mocowanie maglownicy do podłogi. Może lepszy diagnosta by się przydał bo to wygląda na grubą sprawę i diagnoza nie powinna być trudna.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
ggregorii
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: ggregorii » ndz kwie 10, 2011 17:58

Końcówki drążków, sworznie wszystko ok tuleje na wahaczach powymieniane gumy na amorkach też. Sprawdzało mi już 3 gości i nic to pytam się z ką ten luz to jeden stwierdził że maglownica. Patrzeli oglądali nic nie cieknie. Tylko czemu po ustawieniu jes ok a po kilku dołkach znowu to samo. w maglownicy jest listwa czy to tam coś przeskakuje. I zawsze kierownica w prawą stronę ucieka nigdy w lewo.

Niech Golf bedzie z Tobą :)
Posiadam kabelek + VAG w razie czego pomogę. Pisać !!!!
Specjalista w 1.6 SR - AKL- :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”