Zabezpieczenie przed korozją podwozia - czym tego dokonać ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, mam golfa 3 z 1992 roku, 1.8 benzyna 75 km. Jako że blachara na zewnątrz jest ok, to spód auta jest pordzewiały - podwozie. Chciałbym we własnym zakresie zabezpieczyć je jakimś środkiem. Mam dostęp aby wjechać autem na kanał i powoli samemu sobie czymś to podwozie i elementy pordzewiałe 'pociągnąć'. Mam pytanie jaki środek polecacie i jak wogole zabrać się za taką 'imprezę' - tzn od czego mam zacząć ?
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Pytanie brzmi - czy się opłaci . Musisz czyścić do gołej blachy( o ile nie masz już pod rdzą dziur ), dac dobry podkład i masę bitumiczną.BigJohn31 pisze:jak wogole zabrać się za taką 'imprezę'
Wyczyść wszystko dobrze, najlepiej szczotką drucianą na wiertarce (tylko uważaj na przewody itp) i malujesz spód np. barankiem, bitexem, bitgumem. Wedle uznania Po pomalowaniu autko sobie stoi aż wyschnie trochę podwozie i to wszycho
Czzyli bitexem mogę, spoko, dzięki za rade Damian92
możesz tylko ni kładź go na gołą blachę tzn. oczyszczona, daj na blachę jakaś farbę na rdzę. Dając bitex na oczyszczona blachę popełnisz błąd, on zrobi tam warstwę ochronna z zewnątrz w pod nim będzie następować bardzo szybka korozja.BigJohn31 pisze:Czzyli bitexem mogę
Koledzy jest fulllll tematów tego typu, wystarczy poszukać . . .
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Wrocław 793-195-950
http://forum.vwgolf.pl/search.php" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... a#p4853876" onclick="window.open(this.href);return false;
więcej musisz sam sobie poszukać, a nie isc na łatwiznę
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... a#p4853876" onclick="window.open(this.href);return false;
więcej musisz sam sobie poszukać, a nie isc na łatwiznę
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Wrocław 793-195-950
Wrocław 793-195-950
Najpierw w miejscach gdzie odchodzi zeskrob i dokładnie zeszlifuj,potem zastosuj odrdzewiacz-cortanin ,poczekaj 2 dni,dokładnie zmyj go woda ,wysusz,potem benzyna ekstrakcyjna odtłuśc powierzchnie,potem potraktuj podkładem reaktywnymJak wyschnie ,najlepiej poczekać do drugiego dnia,daj podklad akrylowy ten zwykły siwy.Poczekaj aż wyschnie 1 dzień i daj na to środek konserwujący tylko nie Bitex!!!!!!!!!
Bitex odpada po jakimś czasie.Najlepszy jest środek na pędzel NUXODOL-AUTOPLASTONE,wystarczy ci jedna puszka jak rozrobisz go bezyną lakową bo jest bardzo gęsty.Jest on bardzo elastyczny i bardzo wytrzymały,stosuje go Volvo i saab.
Wszelkiego typu baranki tanie typu Bool itp sa też bardzo kiepskie.
Bitex odpada po jakimś czasie.Najlepszy jest środek na pędzel NUXODOL-AUTOPLASTONE,wystarczy ci jedna puszka jak rozrobisz go bezyną lakową bo jest bardzo gęsty.Jest on bardzo elastyczny i bardzo wytrzymały,stosuje go Volvo i saab.
Wszelkiego typu baranki tanie typu Bool itp sa też bardzo kiepskie.
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
kup wiadro lub nawet dwa wiadra smaru. Weź na ręke i ranty w nadkolach zaklej na prost. Ogólnie w swoim golfiem wszystko czego nie idzie dotknąć mam zawalone smarem. Pozdrawiam lakierników którzy bedą go kiedyś z jakiejś konieczności malować
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Johnatan pisze:Pozdrawiam lakierników którzy bedą go kiedyś z jakiejś konieczności malować