A ja mam taki scągacz do spręrzyn vw waga 4ton.???t aaz, 2e.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Hans-Hans
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
wczoraj postanowiłem zmienic amory i spręzryny na tylnym zawieszeniu u taty w mk3 3d AAZ na spręrzyny gti 5d 2E plus amory 2E olejowe a dzis zmieniłem przód i tak mi się wydaje puł smiechem pół żartem że odkryłem tajemnice GTI nigdy bym nie pomyslał ale jak robiłem TYŁ to sprerzyny AAZ Są twardszae na rękę niż 2E i ma tą samą wysokosc a srednica zwoju spręrzyny jest ta sama co 2E czy AAZ hm i byłem w kropce ale jak zaczołem sprawdzac amory poruwnanie AAZ a 2E olejowe niebo a ziemia jak masz 65 kilo wagi i jestes niski i szczupły to amor 2e 1HO 513 031D do 92 rok olejowe. Będziesz miał problem żeby tak go sprawdzic na rękę bo jest kurew... cięszko go ruszyc w szypkim tempie góra dół he he GTI A AAZ jest rużnica tłunienia dosc spora tył. Kolega z forum mi kiedys muwił "burbazi" (mój sąsiad prawie )że sprzęrzyny GTI są o 1MM gruprze nieprawda są takie same srednica grubości drutu zwoja między 2E a AAZ są takie same .Oczywiscie AAZ 92r A spręrzyny 96r 2E mam kolory jak ktos chce poruwnac. DZiŚ ROBIŁEM przód i spręrzyny są o 2 cm nisze nisz AAZ i są twardze troszke amory narazie załorzyłem stare aaz ale i tak jest niebo a ziemia to co było a jest ale tak szczerze to stabilizator by się przydał .A to mój scągacz do spręrzyn he he 4tony he hehe he TERAZ TYLKO ZŁAPAC
- Hans-Hans
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A TERAZ pytanie główne co byscie załorzyli za amory do przodu czy takie same jak do tyłu olejowe do 2e czli 2.0 8v gti czy np... AFN 1.9 tdi 110 km. . AAZ tesz mam 1.9 pojemnosci i prawie identycznom wage silnika . dodam że to samochud mojego taty czyli bez szalenstw . ... DySLeKTA...
- toudi
- Forum Master
- Kontakt:
zalozgazowe na przod i tyl.lepszy komfort jazdy i lepsze tlumienie....fajny patent na sciagniecie sprezyn
[img]http://picasaweb.google.com/malecsc/Plaza#5541992316378824242[/img]
- Paweł Marek
- V.I.P.
Hans-Hans, pomysł z tym ściskaniem niezły, ale poza tym nie kapuje co chcesz napisac. Jest koło 10 stopni twardosci spręzyn mnotowanych fabrysznie, ich zastosowanie zalezy nie tylko od silnika ale od przeznaczenia pojazdu np do jazdy po złych drogach. Długość spręzyny nic nie mówi, przeciez po ściśnięciu ciężarem auta się i tak zmieni i bedzie to zależne od stopnia trwardości spręzyny, od stopnia jej zużycia i od masy auta zaleznej od typu silnika jesli o przód chodzi. . Amorki też sa róznej długości krótsze ciut w GT i jeszcze krótsze w GTI, oraz o róznej sile tłumienia (cały czas chodzi mi o fabryczne) .
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.