Zawaliłem sprawę z łożyskiem tylnim
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wymieniałem łożysko z tyłu w mk2. Są bębnowe, więc poluzowałem ręczny, rozebrałem, wymienilem tuleje, nasmarowałem, włożyłem łożyska. Niby wszystko ok, ale przy prędkości po 70km/h szumi. Co zrobiłem źle. Za mało smaru ? Koło trzyma się dobrze, łożysko nie nagrzewa.
Sprawdź na podnośniku czy koło nie obraca się z oporem, ewentualnie zobacz może drugie koło także jest do bani....
Albo opona ma coś w sobie że wyje np. jest wyząbkowana.
Albo opona ma coś w sobie że wyje np. jest wyząbkowana.
Dobrze nabiłeś bieżnie w bębnie? Doszła do końca? Do łożyska nie dostało się ziarenko piasku? Dobrze nasmarowałeś? Za słabo dokręcone?
Nie masz wyjścia jak rozebrać na nowo, ściągnąć łożyska i sprawdzić czy się kręcę na palcu i czy nie wyją. Potem przesmarować i odpowiednio dokręcić
Nie masz wyjścia jak rozebrać na nowo, ściągnąć łożyska i sprawdzić czy się kręcę na palcu i czy nie wyją. Potem przesmarować i odpowiednio dokręcić
MaciU
-
- Mały gagatek
A dokręcasz je z taką siłą, żeby po dokręceniu dało się jeszcze poruszyć/przesunąć tą podkładkę pod nakrętką.
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Jak kolega se wymienił łożyska to na pewno nie przebił dwóch bieżni
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
a to co napisał?Johnatan pisze:Jak kolega se wymienił łożyska to na pewno nie przebił dwóch bieżni
skoro szumią a bieżnie wymienione to albo za mocno skręciłeś albo te łożyska licheash0n pisze:wymienilem tuleje
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
polecam kupować droszsze łożyska,a nie tanie. nie oszczedzać. Bo takie oszczedności szybko się mszczą
[img]http://freeisoft.pl/wp-content/uploads//nowe-avatar-13.gif[/img]
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Łożysko MUSI być nabite smarem,a nie tylko posmarowane z zewnątrz,bo wyrzuci smar na boki i pozamiatane