Pytanie o sprężyny - mk4 ARL
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
Witam,
Mam w domu wymontowane sprężyny od mk4. Chciałem się dowiedzieć, czy to są oryginalne od gti. Na jednej parze są 2 niebieskie kułeczka i 3 białe. Na drugiej parze są dwa takie i dwa takie. Czy ktoś po tych informacjach jest w stanie mi powiedzieć co to za spring??
Pozdrawiam.
Mam w domu wymontowane sprężyny od mk4. Chciałem się dowiedzieć, czy to są oryginalne od gti. Na jednej parze są 2 niebieskie kułeczka i 3 białe. Na drugiej parze są dwa takie i dwa takie. Czy ktoś po tych informacjach jest w stanie mi powiedzieć co to za spring??
Pozdrawiam.
Witam dołaczam sie do pytania. Co to sa za springi bo mam takie u siebie. Pozdrawiam.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
to są obydwie pary sprężyn przednich rozumiem
obydwa numery są od zawieszenia sportowego...
1J0 411 105 CEArkadiusz.gluchowicz pisze: Na jednej parze są 2 niebieskie kułeczka i 3 białe
1J0 411 105 CDArkadiusz.gluchowicz pisze:Na drugiej parze są dwa takie i dwa takie
obydwa numery są od zawieszenia sportowego...
-
- Ma gadane
Qto,
Te co mają 5 kułeczek to są przód. Te co mają 4 kułeczka, to są tył.
Dzięki za odpowiedź.
Pozdro.
Te co mają 5 kułeczek to są przód. Te co mają 4 kułeczka, to są tył.
Dzięki za odpowiedź.
Pozdro.
ok a o co tu chodzi ?
przod ?
tyl ?
w dodatku ciagle nie wiem czy od hb sa takie same jak od varianta
przod ?
tyl ?
w dodatku ciagle nie wiem czy od hb sa takie same jak od varianta
- Qto
- _
- Kontakt:
hmmm...ale o co chodzi, że pytasz o co chodzi ?? W sensie co chcesz wiedzieć o tych sprężynach...zimnylech pisze:ok a o co tu chodzi ?
przódzimnylech pisze:przod ?
tyłzimnylech pisze:tyl ?
pasować pasują, ale inna sztywność...oryginalnie jest cała masa sprężyn zależna od wielu czynników, nadwozia (hb, variant, 3D, 5D), silnika, czy auto z hakiem czy bez...z klimą czy bez...jeszcze jest takie coś jak "wyposażenie do jazdy na złych drogach". W zamiennikach występuje tylko kilka sprężyn.zimnylech pisze:nie wiem czy od hb sa takie same jak od varianta
ok juz sie okreslam
przod gosc napisal ze to tdi gti
a tyl ze seat arl sport
i pytam czy to prawda, a jesli wiesz cos o sprezynach to mam pytanie bo chce zamontowac do varianta jakies minimalne obnizenie i ciezko znalesc komplet sport lub gti. tylko nie wiem czy sport i gti sa obnizone o tyle samo czy nie, bo slyszalem ze sport to -15mm a gti - 20mm i jesli zalozyc sport tyl a gti przod to nie wiem czy nie bylo by bez sensu.
dzieki
przod gosc napisal ze to tdi gti
a tyl ze seat arl sport
i pytam czy to prawda, a jesli wiesz cos o sprezynach to mam pytanie bo chce zamontowac do varianta jakies minimalne obnizenie i ciezko znalesc komplet sport lub gti. tylko nie wiem czy sport i gti sa obnizone o tyle samo czy nie, bo slyszalem ze sport to -15mm a gti - 20mm i jesli zalozyc sport tyl a gti przod to nie wiem czy nie bylo by bez sensu.
dzieki
-
- ->|<-
Qto A przednie 2x róż i 2x zieleń to są "normalne" ? Tylnych nie sprawdzałem. (TDi)
Kupię:
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
- Qto
- _
- Kontakt:
proponuję wejść na Etkę online i sprawdzić od czego są sprężyny...bo szukanie po kropkach widocznych na zdjęciach nie jest łatwe, człowiek się zastanawia jaki to kolor itp...a jak sprężyna jest pod ręką to łatwiej to określić...tak trzeba sprawdzać każdy rocznik po kolei i zgadywać czy to ta sprężyna czy może jednak nie ta
zimnylech, te tylne są sportowe o ile kolory to srebrny i brązowy...na przednich nie widać kolorów
iigAlisArr, normalne
zimnylech, te tylne są sportowe o ile kolory to srebrny i brązowy...na przednich nie widać kolorów
iigAlisArr, normalne
kiedyś wrzucałem rozpiskę tych kropek z jegneo forum..
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 9#p5469028" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 9#p5469028" onclick="window.open(this.href);return false;