Tylna belka?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Tylna belka?
Witam
Dziś znajomy jechał za mną i zauważył że tylne koła podczas jazdy z prędkością ok 100km/h latają na boki lewe bardziej prawe mniej ;(
Powiem że rok temu ścierało mi tylne opony po wewnętrznej stronie. Mechanik obstawił na tylna belkę ale jej nie wymieniałem tylko po wkładał jakieś podkładki i do tej pory mam spokój z oponami i nie wiem czy wcześniej też mi te koła latały czy dopiero teraz. Może miał ktoś taki przypadek będę wdzięczny.
Dziś znajomy jechał za mną i zauważył że tylne koła podczas jazdy z prędkością ok 100km/h latają na boki lewe bardziej prawe mniej ;(
Powiem że rok temu ścierało mi tylne opony po wewnętrznej stronie. Mechanik obstawił na tylna belkę ale jej nie wymieniałem tylko po wkładał jakieś podkładki i do tej pory mam spokój z oponami i nie wiem czy wcześniej też mi te koła latały czy dopiero teraz. Może miał ktoś taki przypadek będę wdzięczny.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Tylna belka???
Wszystko fajnie,tylko jeszcze wyjaśnij co masz na myśli pisząc:
kllimek pisze:latają na boki
Re: Tylna belka???
[/quote]kllimek pisze:latają na boki
tzn. jakby pulsowało w jednym punkcie nie widziałem tego sam tylko z opowiadania
Re: Tylna belka?
A jak będzie krzywa felga też tak będzie skakać?marcin7x5 pisze:Może masz delikatne guzy na oponie/oponach.
Po niedzieli pojadę na wulkanizacje i obadam sprawę z oponami.
Tylna belka?
Jak bys miał krzywą felgę to bys to czuł podczas spokojengo toczenia sie samochodu, że chodzi na boki lub lata ci kiera jeżeli byłoby to na przedniej osi.
Tylna belka?
Więc tak byłem w wulkanizacji. Koło z prawej strony 0.15 brakowało do wywarzania. Felga prosta ale opona troszeczkę lata. Lewa strona koło dobrze wywarzane felga prosta opona minimalnie widać jak lata. Kierownik tego zakładu stwierdził że można z tym jeździć. A jaka jest wasza opinia. Czy może to jednak wina belki??