Mam nadzieje, że dział jest odpowiedni na moje pytanie...
Witam-nawet nie wiedziałem co wpisac w szukajke wiec oto problem ktory zauwazylem.
Od kilku dni gdy auto stoi i probuje obrocic kilka razy kierownica(by np. ominąc inne auto..) ona nie chce isc- wrecz sa odczuwalne takie jakby drgania i ja ją np. w prawo a ona sama z siebie tak jakby odbijała w lewo- nigdy wczesniej czegos takiego nie mialem. (i cos piszczy)
Stojac moglem krecic kolami w lewo/prawo i nie bylo zadnego problemu/blokowania/ oporu.
Do tego dzis przy probie ominiecia auta podczas proby skrecenia kół cos az zapiszczalo (wyglada to tak jakby nie bylo wspomagania)
Generalnie od kilku dni wole nie skrecac kol ostro w lewo lub w prawo kiedy auto stoi. Gdy jedzie (wolno nawet) wspomaganie dziala i nie ma problemu.
Nie zauwazylem innych objawow.
Plyn do wspomagania jest, wiem ze mam do wymiany kielichy amortyzatora- czy to moze miec zwiazek z tym czy to cos zupelnie innego i co?
Pomozcie prosze bo nie wiem co jest grane i gdzie/w czym szukać przyczyny??
Ciężka kierownica przy skręcie....
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
- sokol26
- Użytkownik
- Kontakt:
Pewno się pasek od pompy wspomagania prosi o wymiane Sprawdź stan paska i czy nie jest zbyt luźny...
pasek jak pasek, ale bardziej kończy się pompa. Też mam ten problem, blokuje kierownice przy manewrowaniu,czasem przepuszcza małymi skokami,a czasem nawet przy małych prędkościach potrafi na chwile przyblokować kierownice. I to jest niestety wina zużytej pompy. Spotykana często wada vw.