Prowadzenie i trakcja samochodu w moim MK4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- damian88120
- Mały gagatek
Koledzy od jakiegoś czasu mam pewne wątpliwości co do prowadzenia się mojego samochodu po drodze, po krótce.. Wszystko zaczęlo się od momentu kiedy to zauważyłem, że mam kierownicę pochyloną lekko w lewo podczas jazdy na wprost. Nie bagatelizowałem sprawy i udałem się geometrie. Wszystko było pięknie ładnie ale zauważyłem, że jak mam pasażerów na pokładzie to kierownica znowu przechyla się lekko w bok, a jak jezdze sam to nie ma problemu. Miałem podejrzenia co do amorków wiec pojechałem na badanie i wyszło, że wszystki amory są w bardzo dobrym stanie, a zbierzność jest prawidłowo ustawiona. Kiedyś wracałem autostradą do domu i przy wyższych prędkościach tzn. 120-150km/h auto jakoś tak dziwnie się prowadzi, coś takie nieprecyzyjne jest w prowadzeniu. Jakieś rady chłopaki?
Sprawdzilbym na twoim miejscu wszystkie tuleje metalowo gumowe w zawieszeniu przednim. Tak samo sworznie wahacza.