Wózek / sanki śruba nie trzyma pomocy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Pedi1994
- Mały gagatek
Witam koledzy mam taki problem w golfie wymieniłem tuleje w wachaczu (pozioma ) przednia nie tylna i po wymianie zobaczyłem iż ktoś wcześniej wkręcił śrubę 12 ale z drobnym gwintem i skutek tego iż śruba ori, z takim gwintem co powinna być też nie trzyma i po oględzinach ktoś w wózku zepsuł gwint i otwór stał się okrągły i w skutek tego śruba nie dociąga i tulejka ma luz i stuka przy ruszaniu i po dziurach teraz koledzy co z tym fantem ? myślałem nad wycięciem i wspawaniem migiem nowej nakrętki ale nie bardzo jest miejsce na wycięcie boszką ;/ może macie jakiś swój sposób ?
NIE pamiętam dokładnie jak wygłądają sanki w mk3 ale kiedyś coś takiego przerabiałem
A mianowicie wierciłem otwór zaraz za starą nakrętkom i pod suwałem drugą dawałem dłuższą śrubę i było ok .
A mianowicie wierciłem otwór zaraz za starą nakrętkom i pod suwałem drugą dawałem dłuższą śrubę i było ok .
- Pedi1994
- Mały gagatek
oo na taki nawet nie wpadłem sposób może akurat
hm może ktoś jeszcze ma jakieś pomysły ?
hm może ktoś jeszcze ma jakieś pomysły ?
- Pedi1994
- Mały gagatek
problem rozwiązany wycięty otwór po czym nacięty spaw od ori. nakrętki i została wybita założyłem wachacz zachwyciłem na śruby lekko dociągając aby ustawić odpowiednio nakrętkę do przyspawania delikatnie gdy trzymała się wtedy wykręciłem śrubę oraz zdemontowałem wachacz ponownie aby ułatwić jej spawanie gdy nakrętka trzyma się przy wózku przykładamy kwadrat który został wycięty z wózka oraz spawamy dookoła spaw można zeszlifować siknąć czarnym sprejem i po sprawie ;p