Prosiłbym o link do fotoporady o wymianie zbiornika spryskiwaczy w VW Golf IV, niestety nie mogę znaleźć
Z góry dziękuję
Musze wymienić zbiornik spryskiwaczy wersja 3 litrowa i nie chciałbym czegoś urwać
Auto VW Golf IV SDI
Zbiornik spryskiwaczy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Zbiornik spryskiwaczy
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=224852" onclick="window.open(this.href);return false;
W skrócie - dwie nakrętki plastikowe odkręcasz, odłączasz przewód od pompki i dwa wężyki i wyciągasz zbiorniczek.
Masz 3l więc nie będzie problemu, w wersji 5.5l jest więcej zabawy, bo wszystko ciaśniej siedzi.
W skrócie - dwie nakrętki plastikowe odkręcasz, odłączasz przewód od pompki i dwa wężyki i wyciągasz zbiorniczek.
Masz 3l więc nie będzie problemu, w wersji 5.5l jest więcej zabawy, bo wszystko ciaśniej siedzi.
-
- Nowicjusz
Re: Zbiornik spryskiwaczy
Pompka do spryskiwaczy wchodzi na wcisk?
Pompka zostaje stara, więc jakiś silikon/uszczelka/klej jest na łączeniu pompki ze zbiornikiem?
W nowym zbiorniku mam tylko otwór na pompkę bez żadnej uszczelki
Pompka zostaje stara, więc jakiś silikon/uszczelka/klej jest na łączeniu pompki ze zbiornikiem?
W nowym zbiorniku mam tylko otwór na pompkę bez żadnej uszczelki
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Zbiornik spryskiwaczy
Wyciągniesz ze starego zbiorniczka i wciśniesz w nowy i po kłopocie, nowa uszczelka kosztuje 7-10zł w razie czego.Golf 1.9 Diesel pisze:W nowym zbiorniku mam tylko otwór na pompkę bez żadnej uszczelki
Tak, pociągniesz do góry i wyjdzie.Golf 1.9 Diesel pisze:Pompka do spryskiwaczy wchodzi na wcisk?