Witam. Od kilku dni jak jest zimno trzęsie mi się coś tyłu auta, póki nie przejade kilku kilometrów i się nie rozgrzeje. Tak jakby coś było zmarznięte po nocy albo długim postoju i jak się rozgrzeje to mniej stuka. W bagażniku nic się nie trzęsie, amorki mają trochę ponad rok czasu, odboje też, wszystko Bilstein. Ruszałem tylnym tłumikiem ale siedzi dość sztywno. Autko to Golf IV Variant. Niestety teraz stukanie nie ustępuje nawet jak się wszystko z tyłu rozrusza. Dodam jeszcze że jak naciskam na tył samochodu, na zderzak to słychać jakieś stuki jakby z zawieszenia tylnego. Czy ktoś potrafi pomóc?
Dzisiaj byłem na stacji diagnostycznej i do wymiany jest albo całe mocowanie albo poduszka obu amorków z tyłu. Zastanawiam się czy można to samemu zrobić?
Trzęsie coś z tyłu póki się nie rozgrzeje
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Zawsze można pojechać SZYBKO.
Nie zawsze można dojechać SZYBCIEJ!!
Jak masz garaż .. trochę lepszych kluczy , ściągacze sprężyn etc itp , chęci , umiejętności manualnych oraz znajdziesz opis wymiany --- to ja nie widzę przeszkód ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ale na tyle sprężyny i amory są osobno, więc po co ściągacz sprężyn?
wymiana poduszek tylnych w MKIV to gdzieś godzina roboty jak Ci ktoś pomoże i nie masz 2 lewych rąk nawet jak to pierwszy raz robisz
[url=http://www.ratlook.pl][img]http://images31.fotosik.pl/364/d5ade2bfa65858dd.gif[/img][/url]
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Życie to potrafi płatać figle. Okazało się że zamiast poduszek do wymiany są oba amory i odboje i to one tak stukają. Metoda sprawdzania bardzo prosta. Wyjęto jeden amortyzator i przejażdżka bez niego po kilku dziurach i cisza. Na szczęście na te stare mam jeszcze gwarancję. Swoją drogą Bilstein i wytrzymał tylko 1,5roku, jakieś 17tys km. Teraz wsadziłem Monroe.
Nie jesteś pierwszy ktoremu Bilsteiny stukaja. Sporo osób ma z nimi problem