AMortyzatory i sprężyny po wymianie , czy to normalne?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam, od razu zaznaczam ,że chciałem umieścić temat w dziale podwozie i zawieszenie lecz nie znalazłem tam opcji nowy temat dlatego proszę o wyrozumiałość lub o przeniesienie do właśiwego działu . Już na poprzednim przeglądzie powiedziano mi ,że mam amortyzatory z przodu do wymiany, dziś po pół roku zwłoki wymieniłem amortyzatory (bilstein gazowo -olejowe) , poduszki z łożyskiem Febi oraz nowe sprężyny kayaba , wszystko seryjne nie obnizające . Moje pytanie brzmi czy gazówki i nowe spręzyny usztywniają zawieszenie bardziej niż olejowe? pytam bo jak wjadę w większą dziurę jest dość głośne uderzenie . kierownica jest trochę krzywo (jedna ze starych sprężyn była pęknięta ) , wiem że muszę zrobić geometrię ale czy musze czekac aż trochę się wszystko ułoży czy mogę jechać od razu? ogólnie auto stoi wyżej po wymianie . proszę o porady
Pojeździj chwilę aż się wszystko ułoży. Na pewno delikatnie usiądzie. Później geometria i będzie grało.
Gran Turismo Iniezione
Będzie stało troszkę wyżej i będzie troszkę sztywniejsze. Pojeździj kilka dni, zrób kilkanaście km i możesz ustawiać
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Steryd126, czy Tobie na oczy coś siadło? Nie widzisz w jakim poddziale zakładasz temat?
Pkt.4 regulaminu forum!
Pkt.4 regulaminu forum!
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: AMortyzatory i sprężyny po wymianie , czy to normalne?
Ok, tak zrobię kiera lekko krzywo ale nie ściąga na razieSteryd126 pisze:Witam, od razu zaznaczam ,że chciałem umieścić temat w dziale podwozie i zawieszenie lecz nie znalazłem tam opcji nowy temat dlatego proszę o wyrozumiałość lub o przeniesienie do właśiwego działu
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Bilstain gaz , g.... łożyska febi tak samo , mi po miesiacu juz pekly i juz tak jezdzilem do końca , trza bylo kupić lema
\Gazówki sa sztywniejsze , zobaczysz dopiero zimąi jedz na katy pochylenia amorów
\Gazówki sa sztywniejsze , zobaczysz dopiero zimąi jedz na katy pochylenia amorów
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Dla mnie już jest za sztywno, mam nadzieję,że się trochę wszystko rozbuja