Geometria zawieszenia mk 3 variant 95r. kod ADZ
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich. Nie wiedziałem gdzie umieścić ten temat więc umieściłem go tu. Mam pytanie ponieważ dziś wymieniałem końcówki i robiłem geometrie a praktycznie wszystko było źle. Nie mogłem nic znaleźć na ten temat. Więc moje pytanie 1? Czy ktoś ma może lub wie jakie powinny mieć parametry i wartości geometri do modelu GOLF 3 VARIANT 95.r KOD ADZ. Bo Chciałbym porównać te wartości do tych co dziś ustawiałem. Pytanie 2? Czy parametry fabryczne geometri jakie zaleca fabryka można ustawiać na kołach 195/50R16. Fabryczne są 185/65 lub 60 nie pamiętam za bardzo R14. Bo obecnie jeżdżę na R16 lato a zime mam stal R14 czy pochylenie i zbieżność się nie zmieni. Dodam jeszcze że jeżdżę na seryjnym zawieszeniu. Proszę o jakieś porady i opinie.
- Paweł Marek
- V.I.P.
parametry przodu nie różnią się od zwykłego golfa więc znajdziesz na forum, nie zależą od felg i opon(chyba że cała zawiecha jakaś sportowa ale ustawienie takowej to już inna sprawa) a tyłu się nie ustawia tylko sprawdza czy jest ok jeśli jakaś kolizja była, więc nie widze problemu.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.