Szarpanie lewym kołek podczas skręcania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
A wiec tak od początku opisze mój problem i powiem co do tej pory zdąrzyłem wykluczyć i co zrobiłem i liczę na pomoc z waszej strony drodzy forumowicze
Podczas skrecania w prawo gdy wieksze obciazenie jest na lewym kole odczuwam przy wiekszych predkosciach powyzej powiedzmy 60km/h szarpanie i stukanie w lewym kole odczuwalne jest to na kierownicy i takze na drązku zmiany biegów. Szarpanie te nie wystepuje przy skrecaniu w lewo, wtedy jest wszystko idealnie.
podczas jazdy na prost takze wszystko jest jak najbardziej ok, chodz podaczas zjechania z wyboi w dół gdy nasila sie docisk na lewe koło przez doslownie sekunde mozna odczuc takie szarpanie lewym kolem jak w przypadku nie wywazonego koła.
bylem na diagnostykach i niestety nikt nie potrafił mi podać przyczyne tego zjawiska.
Opony i felgi sa w 100% dobre gdyż były wywazane sprawdzane i dla pewnosci przelozylem z drugiego auta felgi w ktorym jest wszystko ok i dalej te zjawisko jest u mnie w golfie nawet na innych felgach.
2 miesiace temu wymieniłem sprezyny i amortyzatory na nowe przednie i tylne oraz jakies 2 tyg temu wymieniłem gumy na wahaczach wszystkie z przodu oraz końcowki drążków.
Dodam ze mialem podobna sytuacje z ta sama strona i wtedy wlasnie byly to gumy na wahaczach i wszystko ucichlo a teraz znowu.
Nie ma zadnych luzow na zawieszeniu.
Mam nadzieje ze coś poradzicie.
Podczas skrecania w prawo gdy wieksze obciazenie jest na lewym kole odczuwam przy wiekszych predkosciach powyzej powiedzmy 60km/h szarpanie i stukanie w lewym kole odczuwalne jest to na kierownicy i takze na drązku zmiany biegów. Szarpanie te nie wystepuje przy skrecaniu w lewo, wtedy jest wszystko idealnie.
podczas jazdy na prost takze wszystko jest jak najbardziej ok, chodz podaczas zjechania z wyboi w dół gdy nasila sie docisk na lewe koło przez doslownie sekunde mozna odczuc takie szarpanie lewym kolem jak w przypadku nie wywazonego koła.
bylem na diagnostykach i niestety nikt nie potrafił mi podać przyczyne tego zjawiska.
Opony i felgi sa w 100% dobre gdyż były wywazane sprawdzane i dla pewnosci przelozylem z drugiego auta felgi w ktorym jest wszystko ok i dalej te zjawisko jest u mnie w golfie nawet na innych felgach.
2 miesiace temu wymieniłem sprezyny i amortyzatory na nowe przednie i tylne oraz jakies 2 tyg temu wymieniłem gumy na wahaczach wszystkie z przodu oraz końcowki drążków.
Dodam ze mialem podobna sytuacje z ta sama strona i wtedy wlasnie byly to gumy na wahaczach i wszystko ucichlo a teraz znowu.
Nie ma zadnych luzow na zawieszeniu.
Mam nadzieje ze coś poradzicie.
-
- VWGolf.pl Killer
jeśli tuleje na wahaczu ok to sprawdź poduszkę skrzyni biegów czy nie jest wybita ,zerwana lub przegub może się blokować
Właśnie wymieniliśmy poduszke od skrzyni biegów i niestety nie zmieniło to nic. Szarpanie dalej występuje.
I z przegubami jest takze wszystko w porzadku.
I z przegubami jest takze wszystko w porzadku.
A poduszki amortyzatora zmieniałeś? może tam się łożysko jest padnięte?
kiedyś kumpel miał sytuację z odważnikiem na półosi, który był luźny... spójrz na lewą półoś, może po prostu jak lewa strona się ugina, to odważnik nagina o stabilizator, sprawdzenie nic nie kosztuje, a nóż widelec
[img]http://img217.imageshack.us/img217/3116/tdihi9gy3.jpg[/img] [img]http://img232.imageshack.us/img232/5782/eatsleepvwdp1.gif[/img]
[img]http://img176.imageshack.us/img176/4189/rosperpr9.jpg[/img]
Lubię jak kolumbryna po asfalcie płynie.. nie spodziewałbym się, że to kiedyś minie....
[img]http://img176.imageshack.us/img176/4189/rosperpr9.jpg[/img]
Lubię jak kolumbryna po asfalcie płynie.. nie spodziewałbym się, że to kiedyś minie....
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Zasadnicze pytanie w jakiej płaszczyźnievan_krys pisze:szarpanie
A ja bym się przyjrzał łozysku koła. Skoro to wystepuje tylko wtedy kiedy te łozysko jest obciązone to może juz jego życie dobiega konca.