cos stuka plus dziura na wydechu golf 1.8 abs 90km
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
od dluzszego czasu przy gwaltowniejszym ruszaniu slychac taki metaliczny stuk jakby szrpalo i sie zacinalo (takie try try try) oczywiscie odrazu pierwsza mysli ze przegub, pewnie tak ale ktory, myslalem ze zewnetrzny ale sie naczytalem na forum i mam watpliwosci, przy jezdzie raczej nic nie stuka(albo cicho i nie slysze), moze lekko sie telepie kierownica. zawsze jak slysze ten stuk to probuje ustalic gdzie mniej wiecej jest i teraz mi sie wydaje ze jakby na srodku, moze ktos cos doradzic? druga sprawa to dziura na wydechu - w miejscu gdzie powinien byc katalizator czyli na tym duzym przejsciu co mozna z tym zrobic?
- vp-tdi
- Użytkownik
moze ci tłumik jakis puka ,a tam gdzie dziura niech ktoś ci to zespawa migomatem
sprzedam na czesci VW golf II 1.3mh 5d 88r i VW golf III 1.9D 1y tanio.
po kolei sprawdzaj zacznij może od tych przegubów - maks skręcone koła w lewo i ruszaj a potem to samo tylko koła w prawo i słuchaj co się dzieje jak będzie cicho to może rzeczywiście wydech gdzieś się obija najlepiej na kanał i nim poszarp w każdą stronę i sam zobaczysz czy coś stuka jeżeli to nic z tych rzeczy to będziemy szukać dalej
dzieki pany za podpowiedzi, nakierowaliscie mnie na temat, rzeczywiscie na srodku wydech wali, na kanale zobaczylem do wymiany takie zaczepy na srodku.pozdrawiam