Witam,
mój Golf jest bardzo wrażliwy na boczny/czołowy wiatr. Niezależnie od prędkości mocniejszy podmuch wiatru z boku powoduje, że auto zmienia tor jazdy - niczym jechałbym w puszce po energetyku. Też tak macie czy to wada mojego egzemplarza?
Wrażliwość na boczny wiatr mk4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VWGolf.pl Killer
Tak jest ja swoim mk3 nie wiem jak wiało wczoraj w świętokrzyskie ale przy 120 czułem że się wznoszenia do góry do tego ściąganie na lewy pas...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
- Silnik: BCA
Re: Wrażliwość na boczny wiatr mk4
Ja dzisiaj jechałem na Mazury to latałem po swoim pasie od prawa do lewa. Nawet jak jadę wolno 60km/h i dmuchnie to czuję jak budę przestawia/wygina. Żony 206 waży sporo poniżej tony a takich wrażeń nie ma.bioly05011 pisze:Tak jest ja swoim mk3 nie wiem jak wiało wczoraj w świętokrzyskie ale przy 120 czułem że się wznoszenia do góry do tego ściąganie na lewy pas...
-
- VWGolf.pl Killer
może masz wybite gumy w wachaczach,w belce tylnej...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
U mnie buja jak łajbą nawet gdy stoję, a obok przejedzie ktoś z prędkością 40km/h+ Zganiam winę na miękki zawias.
-
- Nowicjusz
Załóż nowe amory a poczujesz różnicę.Nie moze tak bujać,u mnie idzie jak po stole.Mam 400tyś na blacie i ori amory a jeżdzi sie lepiej niż nowszymi o 10 lat autami.Dużo robią gumy stabilizatora i wachaczów.Polecam wymianę pokolei wszystkich tuleji i swożni a napewno poczujesz różnicę i spokój na nastepne 100tyś.Geometria tez jest bardzo ważna.