Mam problem z szybą a konkretnie podnośnikiem. Silnik oryginalny brose podnośnik był topran, ale zgrzytał co raz mocniej, aż zjechał na dół i nie chciał się ruszyć.
Standardowo źle nawinęła się linka na "kołowrotek", więc kupiłem nowy podnośnik znowu z HP bo chciałem szybko mieć znowu sprawne auto ale po złożeniu jest problem.
Podnośnik albo nie podnosi się wcale od dołu, albo tylko kawałek. Podłączałem sam silnik i chodzi bez problemu. Dodam tylko ze jak ma iść w dół i jest na końcu to słychać cykanie z przeciążeniówki, ale jak idzie w górę albo jak ma iść to nie słychać nic, tak jakby coś się gdzieś zablokowało.
Gdzie szukać rozwiązania, w podnośniku coś nie tak?
Na wieloklinie z silnika zauważyłem ze brakuje jednego zęba, może to mieć związek?
Z góry dzięki za jakakolwiek pomoc.
Problem po wymianie podnośnika elektrycznej szyby
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Wesoły_Kostek
- Mały gagatek
Może i faktycznie brak tego zęba na wieloklinie powoduje te blokowanie, albo może masz szybę źle ustawiona o porostu się kantuje i silnik nie daje rady jej podnieść. spróbuj poluzować wszystkie śruby z mechanizmu i z mocowania szyby, opuszczaj i podnoś szybę kilka razy niech się ustawi i później najlepiej jak ja będziesz podnosić to zostaw ja ponad w połowie podniesiona i grzechotką z przedłużką zakręć śruby z mocowania i szyby i cały mechanizm. A jeżeli to nie pomoże to możliwe ze porostu przez ten brak zęba nie daje rady silnik wciągnąć tej szyby
zapomniałem dopisać ze testowałem podnośnik bez założonej na niego szyby...
może ma ktoś w okolicy taki silnik żeby sprawdzić?
może ma ktoś w okolicy taki silnik żeby sprawdzić?
- Wesoły_Kostek
- Mały gagatek