szyberdach - problem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
szyberdach - problem
Witam,
Mam pytanko, chciałbym wymienić sobie szyberdach w moim Mk3 , teraz mam uszkodzony mechanizm elektryczny i zakleilem sylikonem szybe aby nie przeciekała - pytanie jest nastepujace czy do Mk3 elektryka moge wstawic manual albo szyber z innego modelu Mk3 1.4, 1.6 itp, czy sa istotne roznice? , poniewaz na allegro dostepne sa rozne szyber w roznych cenach od 100 do 500 zl. pozdrawiam
Mam pytanko, chciałbym wymienić sobie szyberdach w moim Mk3 , teraz mam uszkodzony mechanizm elektryczny i zakleilem sylikonem szybe aby nie przeciekała - pytanie jest nastepujace czy do Mk3 elektryka moge wstawic manual albo szyber z innego modelu Mk3 1.4, 1.6 itp, czy sa istotne roznice? , poniewaz na allegro dostepne sa rozne szyber w roznych cenach od 100 do 500 zl. pozdrawiam
- marekgolf3
- Mały gagatek
- Kontakt:
szyberdach - problem
O ile się nie mylę to w mk3 nie było manualnych szyberdachów. A co do innych np 1.4 czy 1.6 to niema różnicy.Szyber aby był z mk3, też nie przeszkadza czy jest wersja 3 czy 5 drzwiowa. Ponoć też pasują z paska b4.
-
- Mały gagatek
szyberdach - problem
Ostatnio Miałem okazje wymieniać w swoim szyberdach i tak jak kolega wyżej napisał podejdzie ci każdy z golfa III. Co do elektryki to nie spotkałem jeszcze żeby był w jakimś modelu manualny chyba że ktoś sam se przerabiał. Jeśli potrzebujesz silniczka lub szyby to mogę ci oddać po okazyjnej cenie pozostałości po moich remontach.
szyberdach - problem
no faktycznie, nie ma chyba manuala do trojki , dzieki za podpowiedzi, bo na aukcjach przewaznie pisza ze szyber pod konkretny model czy rocznik , a nie chcialbym wtopic ze zainstaluje a woda bedzie sie lac na glowe
-
- Mały gagatek
szyberdach - problem
Nie ma takiej opcji chyba że odprowadzenie wody masz nieszczelne. a jeśli chodzi o manual to jest możliwość otwierania zamykania manualnego za pomocą kluczyka dołączonego do silniczka.
- golfista_1993
- Mały gagatek
szyberdach - problem
A może masz zapchane kanaliki odpływowe ? To jest częsty powód że gdzieś woda się zaczyna pokazywać, np. pod fotelami, pod tapicerką itd. Zobacz też uszczelkę, może się gdzieś zawinęła i przecieka...
szyberdach - problem
kiedys otworzylem tym kluczykiem przy zepsutym mechanizmie nie dalo sie zamknąc spowrotem, a propo odprowadzania wody to sprezarka oczyscilem dwa przewody z przodu, kiedys czytalem ze w podsufitce sa jakies kanaliki odprowadzajace wode do tylu, nie wiem bo sam nie rozbieralem, wolalem zalepic sylikonem cala szybe. Mysle ze gdzies na forum znajdoe fotoporade odnosnie instalacji nowego mechanizmu szyber i ogolnie rozebrania podsufitki
szyberdach - problem
u mnie było to samo, silikonem zakleiłem szyber, ale poczytałem, rozebrałem, wymieniłem szyber od paska, do tego przeczyszciłem rurki które są widoczne jak ... i wszystko nic nie przecieka i latem cieszę się z bajeru wiatru we włosach a prowadnice dwa razy wymieniałem i nigdy więcej tego się nie podejmę
szyberdach - problem
jest z tym grubszy problem?Mako pisze: a prowadnice dwa razy wymieniałem i nigdy więcej tego się nie podejmę
No ja tak mysle w zwiazku z tym ze wiosna,lato juz niebawem tylko teraz czy jest sens aby wstawic inny szyber, skoro moze powrocic problem wody w aucie czyli najwiekszego g... , te rurki jak pisales zreszta "widoczne" mam napewno uszkodzone, kiedys probwalem przeciagnac linke i zamiast wyjsc na gumce przy drzwiach to wyszla za polka pasazera wiec napewno by mi sie lalo do srodka jak to zrobic.....
- golfista_1993
- Mały gagatek
szyberdach - problem
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 5&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;
Przejrzyj strona po stronie, wszystko jest opisane Nie wiem jak w Golfie Mk3 ale w moim Mk2 są też kanaliki z tyłu, wychodzące pod zderzakiem. Wszystkie kanaliki jakie są, nie zależnie od modelu muszą być czyste . Sprawdź czy nie zawinęła ci się jakaś uszczelka, bo być może to jakaś pierdółka i dlatego się leje woda.
Przejrzyj strona po stronie, wszystko jest opisane Nie wiem jak w Golfie Mk3 ale w moim Mk2 są też kanaliki z tyłu, wychodzące pod zderzakiem. Wszystkie kanaliki jakie są, nie zależnie od modelu muszą być czyste . Sprawdź czy nie zawinęła ci się jakaś uszczelka, bo być może to jakaś pierdółka i dlatego się leje woda.
szyberdach - problem
ukszens, ja je czyściłem w lepszy sposób na początku tą gumke troche naderwałem przy drzwiach żeby lepsze wyjście było potem szlauch i pod ciśnienien wypłukałem, z tyłu tak samo a wyjście z tylnych rurek jest w zderzaku tylnym na końcu nadkoli i gitara nic nie zalewa,
jeśli chodzi o prowadnice to jeżeli masz cierpliwość i lubisz po bawić się to zrobisz, ja nie mam cierpliwości i po paru godzinach składania znowu poszła mi prowadnica i 160pln w du... to kupiłem za 250 szyber od paska i gitara a wymieniałem prowadnicę zimą ;d to była jazda
jeśli chodzi o prowadnice to jeżeli masz cierpliwość i lubisz po bawić się to zrobisz, ja nie mam cierpliwości i po paru godzinach składania znowu poszła mi prowadnica i 160pln w du... to kupiłem za 250 szyber od paska i gitara a wymieniałem prowadnicę zimą ;d to była jazda
szyberdach - problem
no to ladnie jak zima, apropo jeszcze tych kanalików, to do odprowadzania wody z szyber słuza tylko te 2 z przodu? bo innych wyjsc w dachu na tyl nie spostrzeglem ze tak powiem
szyberdach - problem
masz dwie rurki niebieskie z przodu i dwie z tyłu, muszą być, chyba że były wersje z dwoma odpływami ?, albo komuś były potrzebne i zabrał
szyberdach - problem
cholera wie, po otworzeniu widoczne sa po rogach z przodu odplywy i to tyle, hmmmmm mam golfa bon jovi 1,6