Blendy zaślepki krótkie między kierunkiem a halogenem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Cześć
Nie mogę znaleźć nic na forum o tym więc pisze
Mam problem z wypadającymi zaślepkami, mam w zderzaku halogen, kierunek i tą zaślepkę.
Ma ktoś może jakieś sprawdzone sposoby żeby to badziewie zamontować tak żeby się trwale trzymało i w razie czego szło w miarę szybko zdemontowć np do holowania czy wymiany żarówek??
Kupowałem już podróby, orginalne używki itd itp... a na drodze conajmniej połowa Mk3 tego nie ma...
W akcie desperacji w ruch pójdzie klej do szyb a jak wymienić żarówkę to się będe później martwił...
Nie mogę znaleźć nic na forum o tym więc pisze
Mam problem z wypadającymi zaślepkami, mam w zderzaku halogen, kierunek i tą zaślepkę.
Ma ktoś może jakieś sprawdzone sposoby żeby to badziewie zamontować tak żeby się trwale trzymało i w razie czego szło w miarę szybko zdemontowć np do holowania czy wymiany żarówek??
Kupowałem już podróby, orginalne używki itd itp... a na drodze conajmniej połowa Mk3 tego nie ma...
W akcie desperacji w ruch pójdzie klej do szyb a jak wymienić żarówkę to się będe później martwił...
V.2009 - I. 2011 - MK2 1.8 90 km
I.2011 - II 2012 - MK3 1.9 TD AAZ
II.2012 - Passat Variant B5TDI AFN
Mam takie z firmy FER i nigdy same mi nie wypadły.
Ewentualnie można podgiąć tą blaszkę odpowiednio aby mocniej się blenda trzymała
Ewentualnie można podgiąć tą blaszkę odpowiednio aby mocniej się blenda trzymała
Music is the only thing that keeps me going when nothing else can.
Drut, owijasz nim blaszkę, potem gdzieś w komorze silnika przyczepiasz. Bo albo ci wypadnie na dziurze albo ukradną w nocy.
ja swoje wkleiłem i spokój
Z A DO B BYLE SZYBKO!
- Paweł Marek
- V.I.P.
Trzeba tylko odpowiednio podgiąc - wyprofilować ta blaszkę drogą prób i błędów i bedzie się trzymać, każda nawet najtańsza podróba. Nie odginać jej w bok za bardzo myśląc że będzie mocniej trzymać w szczególnosci bo to jest błąd i z tego powodu potem wyskakuje. Przerabiałem teamt.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
Re: Blendy zaślepki krótkie między kierunkiem a halogenem
Na to nie wpadłem:)skaktus pisze:Drut, owijasz nim blaszkę, potem gdzieś w komorze silnika przyczepiasz. Bo albo ci wypadnie na dziurze albo ukradną w nocy.
Dzięki wielkie
Ale zamiast drutu wykorzystam chyba opaski plastikowe
V.2009 - I. 2011 - MK2 1.8 90 km
lukasznysa, wykorzystaj właśnie opaski plastikowe - tzw. trytytyki
Świetny sposób rozwiązujący w/w problem bez żadnych trudności i niskim kosztem
Pozdro
Świetny sposób rozwiązujący w/w problem bez żadnych trudności i niskim kosztem