Jaki to typ/nazwa żarnika? Prosze o pomoc
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam mały problem, istotnie chodzi mi o tym zarnika. Kupilem w zeszlym roku jakies soczewki po okazyjnej cenie i byly juz w niej zarniki ktore przedstawiam na zdjeciach : http://imageshack.us/g/853/12122011114.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;. Bardzo prosze o pomoc:) Jeśli pisze w złym dziale prosze owyrozumialosc bo jestem poczatkujacy Pozdrawiam
Diesel kopci, diesel kadzi, diesel nigdy Cie nie zdradzi
Soczewka o której mowa to pewnie bi-xenon wkręcany w lampę w miejsce po starej żarówce...
Te palniki nie mają ani typu ani nazwy, to są chińskie twory do soczewek bi-xenonowych, rzadziej do xenonowych. Musisz szukać na allegro. Niedawno takie widziałem po jakieś 40 zł sztuka.
Ogólnie chiński badziew.
Te palniki nie mają ani typu ani nazwy, to są chińskie twory do soczewek bi-xenonowych, rzadziej do xenonowych. Musisz szukać na allegro. Niedawno takie widziałem po jakieś 40 zł sztuka.
Ogólnie chiński badziew.
dokladnie chinski badziew co chwile sie przepala a kontakt z kolesiem sie urwal ktory wymienial to na gwarancji. Dzaieki za info. Na allegro juz znalazlem pozdrawiam
Sprawdź czy przypadkiem do lampy nie dostaje się wilgoć.
Co się dzieje z palnikiem przy odpaleniu ? Być może wina leży w przetwornicy a nie palniku.
Co się dzieje z palnikiem przy odpaleniu ? Być może wina leży w przetwornicy a nie palniku.
Nie wilgoc na pewno sie nie dostaje bo porządnie to zrobilem nic nie paruje i wilgoci tez nie widac a zarnik po prostu zrobil sie w nim czarny nalot w srodku ale juz wczesniej coraz bardziej zolty byl
Ten nalot to przecież norma...Skład gazu jest taki a nie inny i taki nalot powstaje, ale znika w momencie rozgrzania palnika bo przechodzi z stanu stałego w lotny pod wpływem temperatury.
Jeśli palnik świeci jak trzeba to nie ma co wymieniać...Co innego jak palnik świeci a lampa słabo mimo wszystko oświetla drogę - wtedy trzeba sprawdzić wnętrze soczewki a szczególnie lustro - niektóre chińskie modele pod tym względem były bardzo słabe...
PS-Pochwal się na fotkach swoją przeróbką
Jeśli palnik świeci jak trzeba to nie ma co wymieniać...Co innego jak palnik świeci a lampa słabo mimo wszystko oświetla drogę - wtedy trzeba sprawdzić wnętrze soczewki a szczególnie lustro - niektóre chińskie modele pod tym względem były bardzo słabe...
PS-Pochwal się na fotkach swoją przeróbką
wlasnie chodzi o to ze zarnik juz nie pali robil sie coraz bardziej zolty az w koncu wcalej nie odpalal pozniej porobie foty to wrzuce
Sprawdź żarnik na innej przetwornicy - dostawałem sporo żarników które nie paliły na jednej przetwornicy a na innej bez problemu.