Witam
Dziś z rana dopadł mnie problem z maską przy mk4 polega na tym że maska nie chce się zamknąć. Podłączyłem na noc prostownik żeby rano autko odpaliło. Rano odpaliło pięknie ale gdy chciałem zamknąć maskę ona po prostu się nie zatrzasnęła Walę nią na różne sposoby a ona nic, ciągle jest otwarta. Czym to może być spowodowane i jak to naprawić. Może coś przymarzło, może jakoś podgrzać? pomóżcie
problem z zamknięciem maski
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
miałem identycznie tez po nocnym lądowaniu aku. psiklem wd40 i maska sie zamknela
Walnij tak jak kolega pisał - WD-40 albo czegoś podobnego na mechanizm od otwierania - blokowania maski i na sam siłownik ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Próbowałem WD waliłem i nic nie dawało postanowiłem wyjąć zameczek przeczyściłem posmarowałem wszystkie ruchome części i założyłem. No i nawet działa :):) Co zauważyłem ciekawego że czyszczenie raczej potrzebne nie było ale podniesienie zamka na tych śrubach całkowicie do góry jest jak najbardziej pomocne:) dzięki za pomoc pozdrawiam
Zacznij od początku. Spróbuj lekko 'popchnąć' na właściwe miejsce dzwignię otwierania maski przy nogach kierowcy. U mnie czasem tak jest ze nie 'wróci' do właściwej pozycji
---
facebook.com/*#cenzura#*
facebook.com/*#cenzura#*