Zaciekająca woda, tył pod nogami pasażera
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Mam problem z wodą która dostaje się mi do auta po opadach. Występuje tylko w jednym, miejscu jest to tył auta za fotelem kierowcy pod nogami pasażera. Bardzo proszę o pomoc!!!. Może ktoś miał podobny problem?. Pozdrawiam
Mam dokładnie taki sam problem. Podejrzewam, że u mnie przyczyna tkwi w nieszczelności uszczelki drzwi, spowodowana przygniataniem przez uszczelkę kabla do anteny CB.
W polo siostry woda dostawała się pod wygłuszenie i dywanik przez korek który był w podłodze, na pierwszy rzut oka wył ok. ale po dotknięciu się rozleciał i wypadł. kupiłem korek w serwisie i po sprawie, koszt mniej niż 5pln
Re: Zaciekająca woda, tył pod nogami pasażera
Tylko że ja nie mam CB a woda zaciekajano0244 pisze:Mam dokładnie taki sam problem. Podejrzewam, że u mnie przyczyna tkwi w nieszczelności uszczelki drzwi, spowodowana przygniataniem przez uszczelkę kabla do anteny CB.
Zaślepki w podłodze od spodu te które są widoczne sprawdziłem i wszystkie są ok. Słyszałem że jak drzwi się nie umiejętnie rozbiera to można tam jakąś folię zniszczyć i będzie woda ciekła spod boczków, ale lałem wodę po szybie i wszystko wycieka dziurkami u spodu drzwi. Czekam na inne pomysły co to może być za cholerstwo. Pozdrawiam.Jarek_NS pisze:W polo siostry woda dostawała się pod wygłuszenie i dywanik przez korek który był w podłodze, na pierwszy rzut oka wył ok. ale po dotknięciu się rozleciał i wypadł. kupiłem korek w serwisie i po sprawie, koszt mniej niż 5pln
Witam, mam ten sam problem. Udało mi się odszukać ten post na forum: viewtopic.php?t=205793" onclick="window.open(this.href);return false;
Niestety nie miałem czasu jeszcze zweryfikować czy rozwiązanie tam podane pomaga. Sprawdźcie może wam pomoże.
Niestety nie miałem czasu jeszcze zweryfikować czy rozwiązanie tam podane pomaga. Sprawdźcie może wam pomoże.
- ARTMOT.net
- Nowicjusz
- Kontakt:
Ja miałem podobnie w A4, przyczyną było nieszczelne podszybie
ARTMOT.net - InternetoVWy Sklep Motoryzacyjny
Mam taki sam problem ale po stronie pasażera. U mnie tylny spryskiwacz nie działa.
Sprawa rozwiązana zaciekało spod relinga. Dałem nową uszczelkę i gitarra Pozdrawiam
Woda może być na tylnej wycieraczce a dostawać się przednimi drzwiami.
Jak ktoś nie może znaleźć przyczyny a ma czas to niech ściągnie plastikowy boczek z drzwi i poszukaj zacieków na jego wewnętrznej stornie i na drzwiach pod boczkiem, jak znajdziesz to objedź blachę zaślepiającą silikonem samochodowym. Powinno wystarczyć…
Jak ktoś wygłuszał drzwi pod Caraudio to mógł oblepić szynę wzmacniającą w drzwiach. Wtedy woda może kapać na głośnik i lać się spod głośnika.
Tylko jest jeden warunek. Przeciek musi występować długo żeby zdążył się zrobić brudny zaciek, inaczej nic nie znajdziecie.
Jak ktoś nie może znaleźć przyczyny a ma czas to niech ściągnie plastikowy boczek z drzwi i poszukaj zacieków na jego wewnętrznej stornie i na drzwiach pod boczkiem, jak znajdziesz to objedź blachę zaślepiającą silikonem samochodowym. Powinno wystarczyć…
Jak ktoś wygłuszał drzwi pod Caraudio to mógł oblepić szynę wzmacniającą w drzwiach. Wtedy woda może kapać na głośnik i lać się spod głośnika.
Tylko jest jeden warunek. Przeciek musi występować długo żeby zdążył się zrobić brudny zaciek, inaczej nic nie znajdziecie.
kiedyś MK IV
Lekko odświeżę temacik...
Sytuacja jest podobna, więc nie chcę otwierać nowego tematu. W swoim Golfie IV niedawno podczas sprzątania wnętrza odkryłem, że mam wilgotno pod dywanikiem pasażera. Sytuacja powtarza się po zdjęciu dywanika, więc coś tam musi przeciekać. W aucie nie ma szyberdachu, zapchane kanaliki od szyberdachu bym więc odrzucił. Czytałem, że to może być cieknąca nagrzewnica ale nie wyczuwam zapachu płynu + nie ubywa mi go. Z pewnością będzie to jakaś uszczelka bądź ten korek od spodu. Jak najłatwiej zlokalizować problem?
Sytuacja jest podobna, więc nie chcę otwierać nowego tematu. W swoim Golfie IV niedawno podczas sprzątania wnętrza odkryłem, że mam wilgotno pod dywanikiem pasażera. Sytuacja powtarza się po zdjęciu dywanika, więc coś tam musi przeciekać. W aucie nie ma szyberdachu, zapchane kanaliki od szyberdachu bym więc odrzucił. Czytałem, że to może być cieknąca nagrzewnica ale nie wyczuwam zapachu płynu + nie ubywa mi go. Z pewnością będzie to jakaś uszczelka bądź ten korek od spodu. Jak najłatwiej zlokalizować problem?
-
- Forum Master
Odnośnie wody w aucie są już takie tematy. Wszyto zostało dogłębnie opisane... NA początek musisz rozebrać całe wnętrze, wyrzucić z auta wykładzinę a szczególnie wygłuszenie. (samo nie wyschnie) Jak już będziesz miał wszytko rozebrane niech leje jedna osoba wodą po aucie i zlokalizujesz przeciek. NA 99% leje Ci się pomiędzy blachą drzwi (sparciałą taka uszczelka.). Musisz ściągnąć tapicerkę i uszczelnić, możesz użyć silikonu.
tam zacieka przed podszybie miałem to samo podszybiem od strony pasażera woda wlatuje w filtr kabinowy i kanałami ścieka a kanały z nawiewem na nogi sa najniżej i tamtędy się woda wlewa do środka podszybie ma specjalny rant ale lubi z niego wyskoczyć i wtedy tak zacieka tam woda
Mój Mk4 =====> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=472504