Zamek w klamce MK4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zamek w klamce MK4
Czy mogę do klamki drzwi przednich tam gdzie nie ma zamka włożyć ten wkład z zamkiem ? ew. wymienić na klamkę z zamkiem i czy to będzie pasowało i działało? .
Zamek w klamce MK4
Zamek na pewno masz, być może nie masz wkładki. Jak kupisz zaślepkę z wkładką i będziesz miał do niej pasujący klucz (ew. przerobisz ją żeby pasowała) to nie powinno być najmniejszego problemu. Seryjnie chyba każdy mk4 miał z przodu miejsca na kluczyk.
Przenoszę
Przenoszę
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Zamek w klamce MK4
najpierw należy sprawdzić czy zamek w ogóle obsługuje kluczyk...pomijając funkcje elektryczne, ale zwyczajnie są zamki które nie mają nawet otworu na wkładkę pod kluczyk
Zamek w klamce MK4
Zastanawiałem się właśnie nad tym , mam już całą klamkę z zamkiem . Mam nadzieję że mam taki zamek że będę mógł ją założyć. Golf w Pl a ja w UK , sprawdzę to dopiero w lutym.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Zamek w klamce MK4
Shmatan pisze:Qto, nie spotkałem się jeszcze z takim, ale może być.
ja spotkałem...niżej foto obudowy, całego zamka nie chce mi się składać. Po lewej kompletny zamek tylni, po prawej dwie obudowy z zamków przednich...jedna z otworem na kluczyk druga bez (ta w środku). Żeby ktoś nie powiedział, że to obudowa z zamka tylnego...obudowy przednie i tylne różnią się, na fotce jest to dolna część, w bok od gniazda wtyczki...w zamku przednim jest miejsce na jedną śrubkę więcej oraz inaczej wyprofilowane jest miejsce gdzie wychodzą kabelki od mikrostyku dającego sygnał otwarcia drzwicinek2004 pisze:Od tylnych drzwi jedynie nie mają otworu na łopatkę wkładki.