Pranie tapicerki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Pranie tapicerki
Witam. Jak piszę w złym dziale to przepraszam ale jestem nowy. Możecie mi poradzić czym mogę wyprać siedzenia w golfie IV? Bo są troszkę zapaskudzone itd. Czy najlepiej będzie oddać do prania czy można samemu próbować? Pozdrawiam
Pranie tapicerki
Rozrabiasz wodę z proszkiem, lub jakimś innym detergentem, moczysz w tym szczotkę ryżową i szorujesz potem odsysasz wodę odkurzaczem wodnym lub warsztatowym i suszysz na słońcu w słoneczny dzień. Jeśli będzie ciepło i zrobisz to do południa, pod wieczór będziesz miał suchą i czystą tapicerkę sam tak robiłem w środku lata i efekt mega. Znacznie lepiej niż po firmie, która robi to "niby profesjonalnie".
Pranie tapicerki
Ok dzięki za info. Jestem ciekawy jaki był by efekt, ale teraz zależy to od pogody Czekam na ciepłe dni
Pranie tapicerki
Ja u siebie zdejmowałem wszystkie pokrowce z siedzeń i do pralki. Efekt naprawdę super, takim czyszczeniem szczotką nie pozbędziesz się brudu który osadza się w gąbce tapicerskiej.