Passat B5 FL Bagaznik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Passat B5 FL Bagaznik
Witam od kilku dni jestem posiadaczem Passata B5 fl Sedan i próbuje naprawic problem z bagażnikiem który otwiera sie tylko po przez przytrzymanie przycisku bagażnik na pilocie. rozbierałem bagaznik wszystko wyglada ok jedyne co zauważyłem ze na przycisku w klapie nie ma napięcia przycisk klapy w drzwiach kierowcy również nie działa .
Passat B5 FL Bagaznik
do wymiany wg mnie albo zamek klapy - w zamku masz mikr0styk odpowiedzialny za działanie klamki tylko wtedy jak jest info o zamknięciu klapy albo przetarte przewody w przelotce nadwozie-klapa
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Re: Passat B5 FL Bagaznik
Witaj po otworzeniu bagaznika na liczniku ukazuje się kontrolka o tworzonych drzwiach wiec mikrostyk raczej jest sprawny . Sprawdzałem przewody wyglądają jak nowe bez żadnych przetarc ani zagięc.
Passat B5 FL Bagaznik
wtyczka komfortu T23 pin 2 zielono/brązowy - po podaniu masy na ten pin powinna się klapa otworzyć jeśli jest zamknięta (tam idzie impuls z przycisku z drzwi i z tylnej klapy - z klamki)
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
Passat B5 FL Bagaznik
Dziękuję bardzo za odpowiedz i podpowiedz postaram sie załatwić jakiś ciepły garaż żeby to zobaczyć bo aktualna pogada nie pozwala na takie zabawy pod chmurka . Pozdrawiam
Passat B5 FL Bagaznik
no bez jaj - ja własnie walczę z elektryką w Touranie pod chmurkąLutteQ pisze: bo aktualna pogada nie pozwala na takie zabawy pod chmurka