Opóźnienie włączania xenonów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam kolegów.
Zauważyłem, że od pewnego czasu xenony odpalają się razem z uruchomieniem silnika. Po kupnie auta gdy uruchamiałem silnik xenony odpalały po kilku sekundach. Chciałbym wrócić do takiego ustawienia, ale niestety nie wiem w jaki sposób. Przestawiałem, ustawiałem w Discover Pro i nic. Może ktoś wie o co chodzi i podpowie, będę wdzięczny.
Zauważyłem, że od pewnego czasu xenony odpalają się razem z uruchomieniem silnika. Po kupnie auta gdy uruchamiałem silnik xenony odpalały po kilku sekundach. Chciałbym wrócić do takiego ustawienia, ale niestety nie wiem w jaki sposób. Przestawiałem, ustawiałem w Discover Pro i nic. Może ktoś wie o co chodzi i podpowie, będę wdzięczny.
Nie wiem coś tam pozmieniał ... ale wygląda jakbyś ustawił auto na Skandynawię
http://forums.vwvortex.com/showthread.p ... -Beginners" onclick="window.open(this.href);return false; zerknij
http://forums.vwvortex.com/showthread.p ... -Beginners" onclick="window.open(this.href);return false; zerknij
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Nigdy nic nie grzebałem przy gnieździe OBD nie było podłączane żadne urządzenie. Pytanie - czy światła powinny zapalać się z kilku sekundowym opóźnieniem czy w momencie uruchomienia silnika ?
Przełącznik świateł na co masz ustawione ?
To Zobacz jak jest w innym położeniu ....
Zawsze używałem na 0 lub na auto, ale sprawdzę i dam znać.
Sprawdziłem, w każdym położeniu jest identycznie, ale ponawiam pytanie czy światła powinny zapalać się z opóźnieniem?
Sprawdziłem, w każdym położeniu jest identycznie, ale ponawiam pytanie czy światła powinny zapalać się z opóźnieniem?
i jak odkryles coś ??
u mnie jak auto jest w pozycji Auto i jestem w garazu to przez czujnik zmierzchowy swiatla sa caly czas zapalone, nawet przy odpalaniu.
u mnie jak auto jest w pozycji Auto i jestem w garazu to przez czujnik zmierzchowy swiatla sa caly czas zapalone, nawet przy odpalaniu.
zależy jaką wersję masz np. ustawione na US - zapalają się jak puścisz hamulec pomocniczy, jak masz ustawione np dzienne to wtedy ksenon zapala się tylko w trybie nocpatio4 pisze:Sprawdziłem, w każdym położeniu jest identycznie, ale ponawiam pytanie czy światła powinny zapalać się z opóźnieniem?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
kodowanie us ma tylko funkcję że na ręcznym się nie palą, nie ma to związku z opóźnieniem...
Nie da się przeprogramować świateł tak żeby startowały z opóźnieniem np 5 sekund po odpaleniu...
Jesli przełącznik świateł jest ustawiony na mijania lub na auto i jest ciemno xenon zapali sie razem z przekręceniem stacyjki na zapłon, jedyne co to odpalać na przełączniku na zero wtedy zawsze zapalają się dzienne.
Nie da się przeprogramować świateł tak żeby startowały z opóźnieniem np 5 sekund po odpaleniu...
Jesli przełącznik świateł jest ustawiony na mijania lub na auto i jest ciemno xenon zapali sie razem z przekręceniem stacyjki na zapłon, jedyne co to odpalać na przełączniku na zero wtedy zawsze zapalają się dzienne.