[mk2] Zderzaki w mk2
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] Zderzaki w mk2
Cześć, jako iż jestem zielony w tym temacie, postanowiłem zadać tutaj kilka pytań o zderzaki w dwójeczce. Posiadam z tyłu jak i z przodu dwa szerokie zderzaki, ale chciałbym kupić i założyć wąskie. Myślałem czy by nie założyć wąskiego zderzaka jedynie z przodu, a z tyłu zostawić szeroki. Robi tak ktoś ? czy Golf będzie wyglądał wtedy komicznie i lepiej założyć z obu stron wąski?
Do takich zderzaków potrzebna mi będzie również belka? (widziałem na olx, że ludzie sprzedają je wraz ze zderzakami) czy ta którą mam teraz w tych szerokich też będzie pasować pod wąski?
Posiadam również hak, muszę więc kupić tylni zderzak razem z hakiem, czy z otworem na hak? Najlepiej chciałbym w ogóle zdemontować go, ale jest on wbity w dowód, co mam więc zrobić?
Z góry dzięki za odpowiedź, jestem totalnym laikiem w temacie mk2 bo to moje pierwsze auto
Pozdrawiam.
Do takich zderzaków potrzebna mi będzie również belka? (widziałem na olx, że ludzie sprzedają je wraz ze zderzakami) czy ta którą mam teraz w tych szerokich też będzie pasować pod wąski?
Posiadam również hak, muszę więc kupić tylni zderzak razem z hakiem, czy z otworem na hak? Najlepiej chciałbym w ogóle zdemontować go, ale jest on wbity w dowód, co mam więc zrobić?
Z góry dzięki za odpowiedź, jestem totalnym laikiem w temacie mk2 bo to moje pierwsze auto
Pozdrawiam.
[mk2] Re: Zderzaki w mk2
łapy jak i belki są różne, chcąc mieć wąskie zderzaki musisz szukać z belkami i łapami, hak z tego co pamiętam też się różni a to, że jest wbity w dowód to w niczym nie przeszkadza by go zdemontować
Ja mam inny problem. Jak zdemontować przedni szeroki zderzak, chciałem go pomalować i dlatego potrzebny jest jego demontaż?
Jak już zakupisz wąskie zderzaki to pamiętaj o gumowej dokładce na przód Szerokie zderzaki sprzedasz i kasa się zwróci za wąskie. Co do haka to mocowany jest na 4 śruby do podłużnic. Montaż jest wraz ze zderzakiem, to te same śruby. A hak czasami się przydaje
- Szeryf.
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf mk2
Hej! mam wąski zderzak ,ale niestety belka w zderzaku nadaje się jedynie do kosza, a chcę założyć hak. Moje pytanie brzmi czy jak kupię tylną belkę z hakiem to jest mi potrzebne jeszcze belka zwykła belka czy tą belkę z hakiem zamontuję normalnie do zderzaka (plastiku)?
kupujesz belkę z hakiem i to się montuje do zderzaka.. hak mam od wąskiego na sprzedaż jakbyś chciał