[mk4] Wilgotna podłoga po stronie kierowcy.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] Re: Wilgotna podłoga po stronie kierowcy.
Rynienka podszybia nad filtrem kabinowym musi puszczać wode. Leje się na silnik nawiewu i potem to już na nogi pasażera.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Ta,zwłaszcza że pisze,że wodę ma z lewej strony i w lewej kratce nawiewu.
Pomyliłem ze stroną pasażera.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Volkswagen Golf
Tak z lewej strony się wiecznie leje, nie z prawej. Muszę zdjąć boczek i dać silikon wokół blachy w drzwiach plus wzdłuż szyby słupka A, może tam się leje.
Zapraszam na mój kanał Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNuJ25 ... cWH_n8QIjQ
Witam serdecznie, aktualnie zmagam się z podobnym problemem w MK4, czyli dostająca się woda pod wycieraczką od strony kierowcy. Odkręciłem boczek od drzwi i zauważyłem brak kilku śrubek mocujących blachę od podnoszenia szyb (prawdopodobnie lakiernik pogubił śruby...). Czy ktoś z forumowiczów ma wiedzę jakiej dokładnie średnicy i długości są te śrubki? (oznaczone na zdjęciu kolorem czerwonym).
Zdjęcie zapożyczone z forum elektroda od użytkownika kiciak1986
Zdjęcie zapożyczone z forum elektroda od użytkownika kiciak1986
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Volkswagen Golf
Ja wreszcie rozwiązałem problem. Zerknąłem pod nogami pasażera i okazało się, że wypiął się gumowy przewód odprowadzający wodę z układu klimy i woda się zbierała na prawej stronie po czym przeciekała na lewą. Tylko nie wiem gdzie dokładnie ma być podłączony ten gumowy wężyk odprowadzający wodę, a klimę mam dokładaną, więc też trochę inaczej.
Zapraszam na mój kanał Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNuJ25 ... cWH_n8QIjQ
W fabrycznie montowanej klimatyzacji, z najniższego punktu dna "kombajnu" nagrzewnicy wychodzi króciec - plastikowa sztywna rurka. Rurka wchodzi bezpośrednio w otwór w przegrodzie między komorą silnika a kabiną. Dalej woda spływa po prostu po przegrodzie na jednię.