Problem z zatrzaśnięciem drzwi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Krystian GTD
- Ma gadane
Witam. Bo to nie jest wina wkładki ale prawdopodobnie zamka. Jest na to sposób a mianowicie jak się otworzy drzwi to koło mechanizmu zamka jest czarna zaślepka. Trzeba ją zdjąć i spryskać np wd-40, chwile odczekać aż środek spenetruje i wysuszy wodę i spryskać silikonem w sprayu. Gwarantuje w 100% , że zadziała i będziecie mieć spokój do następnej zimy. Pozdro
kwieciu16, sprawdź czy nie blokuje Ci się zapadka zamka ryglującego. Ja kiedyś zabawiłem się w idiotę, podczas regulacji rygla trochę źle ustawiłem i rygiel zamykał się jakoś przed zahaczeniem i nie dało się zamknąć.
Sprawdź na otwartych drzwiach szczelinę zamka gdzie rygluje się na trzpieniu. Czy drzwi mocno odbijają czy lekko na uszczelce?
Sprawdź na otwartych drzwiach szczelinę zamka gdzie rygluje się na trzpieniu. Czy drzwi mocno odbijają czy lekko na uszczelce?
Re: Problem z zatrzaśnięciem drzwi
Witam! Problem rozwiązal sie sam. Tak jak pisali poprzednicy cos sie zamrozilo. Mimo srodka do odmrazania i rozgrzania samochodu nie puszczalo wiec myslalem ze cos poszlo ale dodatnia temperatura zrobila swoje Spryskalem WD-40 a potem silikonem w sprayu i mam nadzieje ze problem zniknie. Ta zima! Pozdrawiam wszystkich i dzięki za pomoc! Szerokiej drogi!