Wymiana klosza czy całej lampy w mk4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.
Jakiś czas temu pękł mi klosz w prawym przednim reflektorze i tu moje pytanie, muszę wymienić całą lampę czy jest możliwość wymiany samego klosza? Na allegro widziałem same szkła ale jak dopytywałem się w serwisie to gościu powiedział że trzeba całą lampę...
Jakiś czas temu pękł mi klosz w prawym przednim reflektorze i tu moje pytanie, muszę wymienić całą lampę czy jest możliwość wymiany samego klosza? Na allegro widziałem same szkła ale jak dopytywałem się w serwisie to gościu powiedział że trzeba całą lampę...
a co Ci miał powiedzieć ? Chciał Cię naciągnąć bo wiadomo ile kosztuje lampa, a ile samo szkło.jak dopytywałem się w serwisie to gościu powiedział że trzeba całą lampę...
Pozbądź się doszczętnie starego szkła, rozbijając je i wklej nowe i będzie cacy malinowo
Oczywiście zdemontuj najlepiej lampę z auta.
Pozdr
-
- Ma gadane
- Kontakt:
http://allegro.pl/listing.php/search?bu ... Poka%C5%BC" onclick="window.open(this.href);return false;
od wyboru do koloru,a Panu ze sklepu powiedz,zeby moze zmienil asortyment jesli nie wie co sprzedaje..
od wyboru do koloru,a Panu ze sklepu powiedz,zeby moze zmienil asortyment jesli nie wie co sprzedaje..
Jeśli masz lampy Valeo klej mocno trzyma. Obklej szkło taśmą, bardzo dokładnie i rozbij do końca. Potem wyjmij resztki w grubych rękawicach, posiłkuj się kombinerkami. Załóż okulary ochronne - czasem szkło pryska jak pęka a oko tego nie lubi.
Jesli nie masz Valeo, podgrzewaj powoli i równomiernie klosz koło plastiku opalarką, klej będzie miekki i puści. W rękawicach unieś klosz i po sprawie.
Jesli nie masz Valeo, podgrzewaj powoli i równomiernie klosz koło plastiku opalarką, klej będzie miekki i puści. W rękawicach unieś klosz i po sprawie.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Samo szkiełko sam wymianiałem na czarny klej do szkła , lampa valeo ale kłopotów nie było.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
Re: Wymiana klosza czy całej lampy w mk4
Słuchaj a lampę trzeba wyciągać czy można bez wybebeszania wymienić klosz? A druga sprawa, stare szkło odeszło ci łatwo?wielblad2 pisze:Samo szkiełko sam wymianiałem na czarny klej do szkła , lampa valeo ale kłopotów nie było.
Bo tak myślę sobie czy robić samemu czy dać do znajomego lakiernika...
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Bez wytargania lampy nie da rady , ze starym szkłem było troche zajadki ale zaostrzony wkrętak płaski i do przodu. Kleszczykami po kawałku i delikatnie nic na hamula wyszło całe.Bądź twardy jak chleb z biedronki a dasz radę to nie jest wcale takie skomplikowane.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.